Bokseru Filipu Džiniću zlato Evro Kupa u Bijeljini 1Borovčanin i Džinić Foto: Bokserski savez Srbije

Mladi bokser iz Zvornika Filip Džinić napravio je iznenađenje turnira Evro Kupa koji se od 28. do 30. marta 2019. održavalo u Bijeljini. Džinić je osvojio zlatnu medalju u srednjoj kategoriji za Srbiju, saopštio je Bokserski savez Srbije.

Ovaj mladi bokser rođen je i živi u Zvorniku, ali zahvaljujući državljanstvu Srbije boksuje za našu zemlju. On je izjavio da je presrećan zbog osvojene zlatne medalje za Srbiju, u konkurenciji 20 zemalja.

„Nakon nekoliko ciklusa priprema sa reprezentacijom Srbije, nastavio sam treninge u rodnom Zvorniku sa mojim trenerom Mirkom Ždralom i spremno dočekao turnir u Bijeljini. Nakon tri pobede na Evro Kupu osvojio sam zlato za Srbiju što me čini veoma ponosim i srećnim. Sledeće takmičenje na kome kao i na svakom stremim ka pobedničkom postolju je Beogradski pobednik u Beogradu, nakon toga i Prvenstvo Srbije u Prokuplju. Sledi puno novih izazova, radiću na tome da ih dočekam maksimalno spreman i nastavim priču koju sam započeo u Bijeljini“,  istakao je mladi bokser Filip Džinić.

Džinic potiče iz škole boksa BK Obilić iz Zvornika, kod mladog trenera Mirka Ždrala, ali je sa punoletstvom dobio državljanstvo Srbije, kao i ostali bokseri iz ovog kluba. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari