"Borićemo se za Top 8": Duško Ivanović puca na visoko u Evroligi 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Strateg Crvene zvezde protiv Partizana stigao do pete vezane „elitne“ pobede od dolaska u klub.

Mada su crveno-beli jako loše otvorili prvi večiti derbi pod okriljem Evrolige i izgubili prvu četvrtinu, na kraju su slavili trojkom Nemanje Nedovića dve sekunde pre kraja gostujuće utakmice 12. kola – 73:76.

“Teška utakmica, očekivalo se to u sudaru dva dobra tima. Partizan je mogao da dobije ovo, ali je odlučila jedna lopta. Dobar start domaćina, mi smo se vratili i posle kontrolisali utakmicu. Mi smo od početka imali veliki problem sa skokom, oni su imali možda čak sedam ofanzivnih skokova u prvoj četvrtini, a Lesor možda šest od toga. To je generalno bio naš veliki problem. Mi smo generalno odigrali dobru odbranu, oni imaju igrače koji generalno imaju jak kvalitet. Mi sa Partizanom ne možemo da igramo utakmice na 90-100 poena“, vrti film Duško Ivanović.

Iskusni stručnjak podseća da je do kraja ligaške faze Evrolige ostalo još mnogo vremena i da ova serija pobeda ne sme nikoga da zavara, ali i ističe kandidaturu za visok plasman.

“Važna je ovo utakmica, ali znate koliko još ima rundi do kraja? Liga je duga, posle ove serije pobede možete ući lako i u seriju poraza. Samo ono na kraju se računa. Sve ove utakmice su pokazale da svaki igrač koji uđe sa klupe – doprinosi igru. Nije mi važno ko koliko igra, već ko koliko pruži za to vreme. Mi svaku utakmicu idemo tako da možemo da je pobedimo i to je važan momenat u našem mentalitetu. Borićemo se za Top 8, a da li je realno ili ne – videćemo“, smatra Ivanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari