Boško Đurovski podržao kandidaturu Dragana Džajića: Vidić da se javi za 20 godina 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Bivši fudbaler i trener Crvene zvezde Boško Đurovski izjavio je da podržava kandidaturu Dragana Džajića na izborima za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

– Dajem apsolutnu podršku Draganu Džajiću u izborima za predsednika FSS. U skladu sa tim držim se principa 20-20-20 – rekao je Đurovski za Nova sport.

On je zatim objasnio šta znači taj princip.

– To praktično znači da posle približno 20 godina igračke karijere, vrhunski fudbaleri sa posebnim liderskim karakteristikama, ostanu u fudbalu po mom mišljenju od 40. do 60. godine, da svoje znanje i iskustvo prvo prenesu na teren u svojstvu trenera, sportskog direktora ili selektora određene selekcije svoje ili druge države. U kasnijem periodu životne dobi od 60. do 80. godine je logičan sled da će završiti na rukovodećem mestu gde dolazi do izražaja celokupno iskustvo stečeno u rešavanju određenih problema sa kojima se susrećemo tokom tog vremenskog perioda – izjavio je Đurovski.

Nekadašnji vezista crveno-belih smatra da Nemanja Vidić treba da se dokazuje još dvadesetak godina, i da za njega „radi vreme“.

– Stoga uzimam za pravo da kažem da je Dragan Džajić idealno rešenje za preuzimanje mesta predsednika FSS. Istovremeno želim da Nemanja Vidić, koji je ozbiljna ličnost i za koga vreme radi, celokupno svoje znanje prvo prenese na terenu, a tek potom preuzme upravljanje iz fotelje – zaključio je Đurovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari