Božidar Đurković novi predsednik RSS 1Foto: RSS

Rukometni savez Srbije dobio je novog predsednika i Upravni odbor. Glasovima 47 delegata (45 za i dva uzdržana) na Vanrednoj Skupštini Rukometnog saveza Srbije za prvog čoveka srpskog rukometa izabran je Božidar Đurković.

Kako se navodi u saopštenju RSS, dosadašni generalni sekretar RSS, na predlog Rukometnog saveza Beograda, dobio je neophodnu većinu i vodiće srpsku rukometnu organizaciju u narednom mandatu.

– Jako sam srećan što sam izabran. Želim da imam podršku i ubuduće. Da napravimo jedinstvo na dobrobit svih nas. Što se tiče izbora članova Upravnog odbora rukovodio sam se regionalnim i biznis principima. Opredelio sam se za manji broj od 19, koliko će UO imati, jer želim da sačuvam neko mesto u nadi da će doći do normalizacije odnosa sa ljudima iz Vojvodine i Kosova i Metohije. Nadam se da ćemo tako popuniti UO kako bi mogli da radimo u najboljem mogućem formatu i na najbolji mogući način, a da sve to verifikujemo na narednoj Skupštini.

Za potpredsednike UO RSS izabrani su predsednik Auto Moto Saveza Srbije i prvi čovek RK Crvena zvezda, Mirko Butulija i legendarni srpski reprezentativac, najbolji igrač planete u 2001. godini Dragan Škrbić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari