Božović je častan čovek 1Foto: STARSPORT

Umeli su dojučerašnji trener Crvene zvezde Miodrag Božović i Partizanov strateg Marko Nikolić da se verbalno peckaju u javnosti, ali su to radili u rukavicama i s merom, više spočitavajući neke stvari rivalskom klubu nego jedan drugome, pa ne čudi što je šef struke crno-belih biranim rečima ispratio kolegu, kojeg je na terenu, u večitim derbijima, redovno pobeđivao.

– Reč je o izvanrednom, časnom i poštenom čoveku, što je meni najvažnije. Reč je o kolegi koji se ostvario u inostranstvu, ali i kod nas. Sam je vrlo ispravno govorio o trenerskoj sudbini, kako to izgleda kada ste prvi i kada ne ide baš najbolje i ja tu nemam šta mnogo da dodam. Zahvaljujem mu se na korektnosti u svim duelima Partizana i Zvezde, bio je to model ponašanja trenera večitih rivala u međusobnom odnosu. O Boži sve najbolje i želim mu sve najbolje u nastavku karijere – poručio je ideolog igre Parnog valjka, od neočekivanog poraza crveno-belih od Voždovca prošle subote, lidera fudbalskog prvenstva Srbije.

– O prvenstvu ćemo pričati tek kad za to dođe vreme. Previše smo bili ozbiljni do sada i to nas je dovelo dovde da bi bilo ko, a pogotovo ja, dozvolio sebi da se ponaša drugačije. To samo radili čitave godine, ništa se neće promeniti. Ovo je bio put skromnosti i bavljenja svojim problemima. Ako bi neko hteo da skrene s ovog puta, ja ću mu biti najveći protivnik – odbio je Nikolić medijski poziv da, uoči sutrašnjeg revanša Kup polufinala  sa Vojvodinom, iskomentariše primopredaju prvog mesta, a možda i titule.

Posle novosadskog remija bez golova Nikolić ne može da računa na dvojicu od tri ključna igrača u preostalih 90 minuta borbe sa Lalama. Povređeni zadnji vezni Luiz Everton već neko vreme je van stroja, dok drugi strelac ekipe i prvenstva, krilni igrač sredine terena Brazilac Leonardo da Silva Souza ima kartone i mora da odradi jedan meč suspenzije, pa će najveći deo tereta željenog prolaza u finale pasti na pleća napadača Uroša Đurđevića. 

Bez vređanja Vojvodine

Dok čekaju zasluženu kaznu za nacionalistički motivisane uvrede na račun FK Vojvodina u nedavnom prvenstvenom meču iz Partizana mole svoje navijače da ne ponavljaju incident u sutrašnjem duelu sa Lalama, jer bi to moglo da isprazni tribine stadiona u Humskoj u neizvesnom finišu sezone.

– Bilo bi pogrešno da damo šansu nekome da neka eventualna skandiranja upotrebi protiv nas – apeluje trener Nikolić. 

Besplatan ulaz

Partizan neće naplaćivati ulaz na drugi meč polufinala Kupa Srbije sa Vojvodinom (sreda, 18, 00, Arena sport), pa u Humskoj očekuju masovnu podršku na jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari