Brazilci ogorčeni posle remija sa Španijom: Više nećemo igrati prijateljske utakmice 1EPA-EFE/Mariscal

Selesao će imati jedan uslov kada bude zakazivao mečeve bez rezultatskog značaja.

Viđen je sinoć fudbalski spektakl na stadionu „Santjago Bernabeu“ oličen u šest datih golova i remiju između Španije i Brazila (3:3).

Imao je domaćin dva gola prednosti, više od igre, terensku dominaciju, međutim kao „greh“ „crvenoj furiji“ se može spočitati moguća pristarsnost sudija prilikom dodeljivanja dva jedanaesterca.

Brazilci nemaju nikakvu sumnju da su oba bila prestrogo dosuđena u 12. odnosno 87. minutu (oba gola dao Rodri) zbog čega će u budućnosti dobro razmisliti o tome kada će i sa kim igrati prijateljske utakmice.

Jedan zahtev imaće sigurno, a to je da bude instaliran VAR koji nije postavljen kao uslov za odigravanje prijateljskih utakmica.

Besan zbog svega viđenog u Madridu, Ednaldo Rodrigez, prvi čovek Fudbalskog saveza Brazila, poručio je da petostruki svetski prvaci više neće igrati prijateljske utakmice na kojima nema video-tehnologije.

– CBF će obavestiti FIFA da je ne samo na zvaničnim utakmicama brazilskog tima, veća i u prijateljskim mečevima, obavezno korišćenje VAR. Fudbal je mnogo napredovao u Evropi i ovakve stvari su nedopustive u tako važnoj utakmici.

Rodrigez smatra da UEFA mora biit principijelna i da insistira na određenim kriterijumima.

– Sve je do konfederacije, u ovom slučaju UEFA, koja mora da bude zahtevnija. VAR je uveden da bi se koristio. U Brazilu koristimo video-tehnologiju u A, B, C i D ligama, u ženskom fudbalu, u mlađim kategorijama… Brazil je zemlja koja najviše koristi VAR na svetu.

Andrea Pereira, fudbaler engleskog Fulama, nema nikakvu dilemu da nijedan od dosuđenih penala za Španiju nije smeo da se tako okvalifikuje (tačnije „startovi“ fudbalera Brazila).

– Da je korišćen VAR ni jedan od njihova dva penala ne bi bio dosuđen. U ovakvim utakmicama mora da bude video-tehnologija. Sudije su ionako navikle na to, tako da im je bez VAR-a teže da sude.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari