Budućnost favorit, ali FMP se nada brejku 1 foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Beogradski tim gostuje u Podgorici, na startu plej-ofa ABA lige.

Sjajnu sezonu u ABA ligi FMP je pečatirao plasmanom u plej-of. U Železniku tvrde da spremno dočekuju subotnji susret u Podgorici (21.00) u prvoj rundi doigravanja. U seriji na dve dobijene, „panteri“ sanjaju potencijalni brejk protiv Budućnosti, a idealan plan bio bi materijalizovan potencijalnim trijumfom na startu serije koja se igra po sistemu 1-1-1. Istovremeno, Cedevita Olimpija ugostiće Igokeu (19.00) u identičnoj fazi plej-ofa. Bolji iz serijala Budućnost-FMP u polufinalu će ukrstiti sa Partizanom, dok Crvena zvezda pomno prati razvoj događaja u duelu „zmajeva“ i Igokee.

FMP je, baš kao i Budućnost, imao nekih sedam dana da se pripremi za najvažniji meč u sezoni. U ligaškom delu puleni trenera Nenada Stefanovića odigrali su kompetitivnu utakmicu u Podgorici u kojoj je Budućnost u toku sezone samo dva puta poražena i to od večitih srpskih rivala. „Panteri“ imaju prava da se nadaju, pogotovo jer izabranici Aleksandra Džikića kubure sa kadrovskim rešenjima gotovo na svim pozicijama, naročito u centarskoj liniji.

– Napomenuo sam to više puta, kontrola skoka je jedna bitna stvar, pogotovo u defanzivi. To su sitne taktičke greške, kažnjava se i mala greška, na primer neka pomoć na nekome drugom — to će oni kazniti sa tri poena, preagresivnost u bonusu isto, iskoristiće to za faulove. Oni imaju mnogo više iskustva, neke greške koje pravimo su često i normalne, ali ako mogu da uporedim ta dva tima, možda je naša prednost veća želja za dokazivanjem, jer smo mlađi, nemamo ništa iza sebe, a oni imaju veliki broj evroligaških igrača. Realna su očekivanja da to bude 2:0 za Budućnost i da se to završi u četiri dana, nemamo pritisak, ali važno je da napravimo balans – istakao je trener Stefanović, poručivši da su trojica igrača rovita i da je Nevels na početku trenažnog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari