Bufon: Sreća što je Zvezda pobedila 1Foto: EPA-EFE CIRO FUSCO

Dobitnik četvrtog kola C grupe Lige šampiona je naša Crvena zvezda, jer je Liverpul ostao na istom broju bodova, a Pari Sen Žermen i Napoli su morali da se zadovolje s po jednim bodom iz svog remija u Napulju.

– Sreća je naša da je Crvena zvezda napravila odličan rezultat, koji ide u korist Napoliju i PSŽ. Važno je da ne izgubimo u Beogradu poslednji meč. Imamo još dve utakmice i moramo da nastavimo dalje. Duel sa Liverpulom biće presudan, uveren sam da ćemo pobediti. NJihov poraz u ovom kolu potpuno je oživeo neizvesnost – priznaje golman PSŽ-a Đanluiđi Bufon, koji je posle 1:1 na Apeninima imao oštar komentar za suđenje Bjorna Kujpersa iz Holandije.

– Moja greška je uzrok gola… Tu je i pitanje da li je Hoze Kaljehon bio u ofsajdu, ali svakako moja greška. Međutim, penal nad Juanom je postojao. Uvek je tako sa ovim sudijom. Isključio je Ibrahimovića protiv Čelsija. Samo treba da zaboravimo da razmišljamo o njemu i vidimo šta nam je činiti u preostalih 180 minuta – jasno je legendi Juventusa, kojem se u optužbama na račun čoveka s pištaljkom priključio i gazda „svetaca“ Naser Al-Kelaifi tvrdnjom da su „dva boda izgubljena zbog sudijskih grešaka“.

Napolijev trener Karlo Ančeloti ima, naravno, drugačiji ugao gledanja i uopšte se ne bavi odlukama „ljudi u crnom“.

– Naš plan je bio da ostavimo što manje lopti za Nejmara i Di Mariju i u dobroj meri smo uspeli u tome. Ne bi valjalo da je bilo drugačije. Hteli smo pobedu, a odigrali nerešeno, ali ja sam srećan što posle četiri utakmice imamo jedan bod više od tima koji spada među najbolje u Evropi. Idemo dalje u borbi za nokaut fazu. Naše ambicije su ostale iste – poručio je višestruki osvajač Lige šampiona sa drugim klubovima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari