Bukti fudbalski rat na jugu Srbije: Darko Gašić umesto Tončeva? 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Predsednik Fudbalskog saveza Grada Vranja Dejan Ivanović ,u saopštenju za javnost, prozvao je porodicu Tončev i još nekoliko fudbalskih funkcionera sa juga Srbije Srbije kao glavne krivce koji, kako je naveo „treba da odu u prošlost, jer su fudbalske štetočine“. Tončev: je odgovorio sa: „Ko je taj Dejan Ivanović ?“. Na tapetu je i predsednik Dinama Dragan Antić, fudbalska sudijica sa znakom FIFA Jasmina Zafirović, kao i predsednik Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga Blagoje Tabaš.

Kako se odvija izborni proces za organe i funkcionere u Fudbalskom savezu Srbije od najnižeg nivoa tako se rasplamsava verbalni rat izmedju fudbalskih poslenika na jugu Srbije.

I ovoga puta oglasio se kao prvi Dejan Ivanović, predsednik Fudbalskog saveza Grada Vranja, koji je u saopštenju prozvao Novicu i Stanislava Tončeva, Dragana Antića Recka, aktuelnog predsednika FK Dinamo, te Blagoja Tabaša predsednika Fudbalskog saveza Pčinjskog okruga, kao i Jasminu Zafirović, fudbalsku sudijicu sa znakom FIFA.

Bukti fudbalski rat na jugu Srbije: Darko Gašić umesto Tončeva? 2
Dejan Ivanović:Oštro po Tončevima,
Foto: V.News

„Svi oni moraju da odu u istoriju jer su Surduličani i bujanovčani krivi za stanje u fudbalu u Vranju“, poručio je Ivanović, koji se odavno nalazi u fudbalskom ratu sa Tončevima, ali i fudbalskim poslenicima u Vranju. Ivanović je svojevremeno bio fudbalski delegat na Prvoj ligi Srbije, ali je bez te sportske funkcije ostao nakon prethodnog sukoba sa Novicom Tončevim.

Reagovao je ekspresno Novica Tončev, suspendovani predsednik Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije sa pitanjem: „Ko je taj Ivanović i šta je on uopšte uradio u fudbalu, kada fudbal ne postoji u Vranju ?“

On je Ivanovića pozvao na nedelju utakmicu Super lige u Surdulicu, da vidi kako kaže „šta je sve uradjeno“.

Drugi prozvani nisu reagovali, ali sasvim sigurno fudbalski rat se rasplamsava pred izbor funkcionera u okružnom Fudbalskom savezu Pčinjskog okruga.

Tončevi su nakon presude Sportskog suda u Lozani, gde im potvrdjena kazna suspenzije od devet, odnosno šest meseci koju ima je izrekao disciplinski sud Fudbalskog saveza Srbije (FSS), pred gubitkom „pozicije predsednika u FS RIS“ koji upravlja fudbalskim klubovima od Kruševca do Vranja i u celoj Istočnoj Srbiji.

Ovakva situacija odražava se i na igru Radnika iz Surdulice, kojim „iz senke“ zbog aktuelne suspenzije upravljaju i dalje otac i sin, pa se očekuje da bura u finišu bude okončano tako što će se Novica Tončev povući sa svih funkcija u FSS, te da će nastaviti samo da „komanduje“ fudbalom u Surdulici, jer ekipu očekuje u ovoj sezoni težak posao borbe za opstanak.

Njega bi po svoj prilici na funkciji čelnog čovek FS RIS mogao da nasledi Darko Gašić, sin čelnog čoveka srpske tajne policije Bratislava Gašića.

Darko je višegodišnji direktor kluba Trajal iz Kruševca, koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije, sa superligaškim ambicijama.

U tom slučaju na čelnim funkcijama u fudbalu na jugu Srbije svoje pozicije bi mogli da ojačaju kadrovi naprednjaka, čime bi u neku ruku bila preslikana atmosfera iz aktuelno novog saziva srpskog parlamenta, bar kada je fudbal u pitanju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari