Bundesligaš suspendovao bivšu zvezdu Liverpula: Stavio svoje interese iznad interesa tima 1Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Fudbalski klub Verder suspendovao je danas vezistu Nabija Keitu do kraja sezone nakon što je odbio da putuje sa timom na meč protiv Bajera iz Leverkuzena.

Verder je u saopštenju naveo da je Keiti izrekao „značajnu kaznu“ i da više neće trenirati sa timom.

Keita je u nedelju odlučio da ne putuje sa ostatkom tima na utakmicu protiv Bajer Leverkuzena i umesto toga je otišao kući pošto je saznao da neće biti u startnoj postavi, saopštio je klub iz Bremena.

„Kao klub, nećemo tolerisati takvo ponašanje“, rekao je sportski direktor Verdera Klemens Fric i naveo da je Keita stavio svoje interese iznad interesa tima.

„To ne možemo da dozvolimo. U ovoj fazi sezone, potreban nam je pun fokus na preostale utakmice i tim koji se drži zajedno“, dodao je on.

Keita je prošlog leta došao u Bremen iz Liverpula, ali je ovaj 29-godišnji vezista Gvineje odigrao samo pet utakmica u Bundesligi cele sezone, od čega je četiri počeo kao zamena.

Keita je tako propustio poraz svog tima u Leverkuzenu od 5:0, kojom je Bajer potvrdio prvu titulu prvaka Nemačke, dok je Verder ostao na samo pet bodova iznad zone ispadanja na pet kola pre kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari