Ćavi: Idemo u Minhen da pobedimo 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Sa brojnim problemima susreće se Ćavi od momenta kada je nasledio Ronalda Kumana na klupi Barselone. Nakon debitantske pobede u gradskom derbiju protiv Espanjola (1:0), mladi stručnjak morao je da se pomiri sa remijem bez golova u meču petog kola Lige šampiona protiv Benfike. Automatski, za prolaz u osminu finala, Barsi će u poslednjem kolu biti neophodna pobeda nad Bajernom u Minhenu. Čini se nemoguća misija, ali ne i samom Ćaviju.

Barselona jeste bila bolja od velikana iz Lisabona, ali je takođe isitna da je i Benfika u par navrata mogla da matira Ter Štegena. Ubedljivo najbolju šansu imao je Haris Seferović pred sam kraj meča, kada je, potpuno neshvatljivo, uspeo da promaši maltene prazan gol sa par metara razdaljine.

Da je kojim slučajem pogodio, Barsa bi već bila eliminisana (praktično). Ovako, Kataloncima je ostala šansa, ali  usko povezana sa imperativom pobede u Minhenu; u suprotnom, eliminacija će biti izvesna, tačnije prelazak u Ligu Evrope, s obzirom na to da Benfiku očekuje duel sa već otpisanim kijevskim Dinamom i to u Lisabonu.

„Bili smo mnogo bolji od protivnika i to je ono što hoćemo. Mislim da smo dobro igrali i da je ovo Barsa koju svi želimo da vidimo. Samo je nedostajalo da postignemo gol. Da smo gurnuli makar jednu loptu u mrežu, sada bismo pričali kako smo odigrali veliku utakmicu. Igrači polako prihvataju moju ideju. Nedostaje nam taj gol jer smo u dva meča dali tek jedan pogodak iz penala, ali možemo i moramo da to popravimo“, istakao je Ćavi.

Bajern je ove sezone gotovo nepobediv u Minhenu. U najvećem gradu Bavarske, Barselona je u bliskoj prošlosti doživljavala neke od najtežih poraza u klupskoj istoriji. Uprkos tome, Ćavi je optimističan pred najvažniji meč njegovih izabranika u ovosezonskom izdanju Lige šampiona.

„Treba biti pozitivan. Imamo još tu jednu utakmicu i idemo u Minhen da pobedimo. Mi smo Barsa i idemo tamo na pobedu. Ne samo u Minhen, već tako idemo i u sve ostale utakmice. Moramo tamo da izađemo na teren sa istim stavom kao protiv Benfike. Uprkos nerešenom rezultatu,  odigrali smoveoma dobro. Pokazali smo vrednosti i ponašanje koji su meni bitni“, razmišljanja je mladi stručnjak.

Napokon, barselona je protiv Benfike mogla da računa na Usmana Dembelea, koji se nedavno oporavio od čak 13. povrede koju je doživeo otkada je iz Borusije prešao u Barsu.

„Promenio je utakmicu kada je ušao. Stalno je išao napred i sejao strah. Stvorio je mnogo prilika i pravio je razliku. Šteta što nismo dali taj gol jer smo ga zaslužili. Ali fudbal je takav…“, pohvalio je Ćavi francuskog igrača.

 

Pike: Verujem u pobedu u Bavarskoj

Đerar Pike odigrao je sasvim korektno protiv Benfike. Iskusni štoper Barselone veruje da Katalonci mogu da slave u poslednjem kolu grupne faze: „Idemo u Minhen sa namerom da pobedimo. Znamo da je to teško ali ekipa je inspirisana i puna samopuzdanja. Barselona gde god da igra, ide na pobedu. Navijači su nam protiv Benfike ulili veru. Odavno nisam vidao Kamp Nou sa ovakvim duhom. Ljudi su ranije bili ljuti, a sada su svi uz nas i to je neprocenjivo“, razmišljanja je Pike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari