Ćavi: Liga Evrope je naša realnost, pokušaćemo da je osvojimo 1Ćavi Hernadez foto EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Najavljivao je Ćavi pred meč u Minhenu da će Barselona ići na pobedu protiv Bajerna. Bio je to jedini scenario po kojem su Katalonci mogli da se plasiraju u osminu finala Lige šampiona, međutim i krajnje nerealan, što se na kraju i ispostavilo, ubedljivim porazom od Bavaraca (3:0). Ćavijevi izabranici su tako ispali iz Lige šampiona i u nastavku sezone igraće u Ligi Evrope.

Prvi put od sezone 2003/2004. igraće Barselona u Ligi Evrope, i ne preostaje Kataloncima ništa drugo nego dobro da se presaberu, s obzirom na to da su poslednji put ispali u grupnoj fazi Lige šampiona pre tačno 20 godina.

„Danas su bili bolji, nadmoćniji. Pokušali smo, pritisnuli smo ih jako. U prvom delu su imali više od igre i potčinili su nas. Ovo je naša surova realnost. Danas počinje nova etapa. Moramo biti zahtevniji prema sebi, imati veća očekivanja. Mogao bi ovaj poraz biti naša prekretnica i prilika da promenimo mnoge stvari“, iskren je Ćavi.

Trener Barselone smatra da je Liga Evrope trenutna realnost njegovih izabranika.

„Suočićemo se sa realnošću i bićemo dostojanstveni. Radićemo na tome da dovedemo Barselonu na nivo na kojem zaslućuje da bude, a to nije Liga Evrope. Ipak, Liga Evrope je naša realnost u ovom trenutku. Treba da se pomirimo sa tom činjenicom“, oštar je i nedvosmislen mladi stručnjak.

Trener Barselone ne beži od odgovornosti.

“Različite okolnosti dovele su do ovoga večeras. Preuzimam odgovornost. Mislio sam da možemo da prođemo, a nismo. Ponavljam, radićemo naporno kako bismo postavili Barselonu na mesto gde zaslužuje da bude“, stava je Ćavi, koji veruje da njegovi puleni mogu osovjiti Ligu Evrope.

„Moramo pokušati da osvojimo Ligu Evrope. To je naš cilj“, jasan je Ćavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari