Čelsi razbio kasu za španskog levog beka: Kukurelja doveden za 73 miliona evra, ugrožen rekord Real Madrida 1 EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Engleski klubovi predvodnici su u precenjivanju fudbalera na tržištu i pumpanju nerazumnih cena za igrače koji se nisu dokazali u najelitnijoj konkurenciji. Poslednji primer Čelsija možda je i najilustrativniji. Naime, Plavci su dugo koketirali sa Markom Kukureljom da bi tokom zahtevnih pregovora na kraju pristali na sve finansijske uslove Brajtona, učinivši, ujedno, transfer španskog fudbalera jednim od najskupljih kada je reč o bekovima. Naime, Čelsi se obavezao da će Brajtonu isplatiti 65 miliona evra fiksno, plus još osam za lako ostvarive bonuse.

Kada se uračunaju cifre isplaćene, prethodno Mančester sitiju i Napoliju za Rahima Sterlinga i Kalidua Kulibalija, dolazi se do impozantne sume koju je Čelsi potrošio na ime obeštećenja tokom letnjeg prelaznog roka. Trebalo bi pridodati i isplaćenu cenu za golmana Gabrijel Slonina i mladog, 18-godišnjeg veznjaka iz Aston Vile Karni Čukvuemeka. Zbirno, Čelsi je za pomenute fudbalere potrošio 121 milion evra; uz obeštećenje koje će isplatiti Brajtonu, Plavci će potrošiti čak 186 miliona evra.

Ni to nije sve; prema pisanjima engleskih medija, Čelsi je u jeku pregovora sa Lesterom, spreman da „lisicama“ isplati 82 miliona evra za štopera Veslija Fofanu. Ukoliko bi se i taj transfer ostvario, Čelsi bi oborio rekord Real Madrida iz leta 2009. kada je ukupno na ime transfera potrošio 258 miliona evra.

Potencijalnim transferom Fofane, Plavci bi došli do istorijske cifre – 268 miliona evra.

Španac je, inače, posle obavljenog transfera iz Brajtona, postao peti najskuplji defanzivac svih vremena.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari