Crna Gora i Slovenija prošle dalje: Poznata velika grupa učesnika druge faze Svetskog prvenstva za rukometaše 1EPA-EFE/Johan Nilsson

Prva runda takmičenja završena u grupana A, B, C i D šampionata u Švedskoj i Poljskoj.

Posle današnjih mečeva 3. kola poznato je kojih 12 reprezentacija iz njih nastavlja borbu za planetarnu krunu u muškoj konkurenciji, dok će ih još toliko dati preostale četiri grupe.

Španija, Crna Gora, Iran, Francuska, Slovenija, Poljska, Švedska, Brazil, Zelenortska Ostrva, Island, Mađarska i Portugal idu dalje i formiraju nove skupine, sa po šest učesnika.

U grupu 1 ušli su Španija (četiri preneta boda), Francuska (4), Slovenija (2), Crna Gora (2), Poljska (0) i Iran (0). U grupi 2 su Švedska (4), Brazil (2), Island (2), Mađarska (2), Portugal (2) i Zelenortska Ostrva (0).

U grupi 3 za sada je sigurno Nemačka (4), u grupu 4 ušla je Danska (0), a ostala mesta popuniće selekcije iz E, F, G i H grupe. Posle sledi borba za četvrtfinale, u kom ima mesta za po dva najbolja nacionalna tima.

Plasman u Top osam donosi nastavak borbi za medalje na aktuelnom takmičenju i ostanak u konkurenciji za dobijanje olimpijske vize za Pariz 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari