Zvezda mora Partizanovim stopama: Može li Fenerbahče drugi put u nedelju dana da padne u Areni i da li je momenat da Nejpir pokaže zašto je doveden? 1Foto: Srđan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se u seriji teških utakmica u Evroligi, a u narednoj ih čeka duel sa Fenerbahčeom koji je znatno bolje započeo sezonu.

Izabranici Janisa Sferopulosa imaju imperativ pobede protiv Fenerbahčea u osmom kolu ovog takmičenja budući da su ove sezone ostvarili tek dva trijumfa u najelitnijem klupskom evropskom košarkaškom takmičenju.

Prošle nedelje su crveno-beli doživeli tesan poraz od Barselone u „Palau Blaugrani“ rezultatom 86:81, a taj ishod nije došao kao plod fantastične igre skupocene ekipe iz prestonice Katalonije, već zbog grešaka plejmejkera Zvezde u poslednjim trenucima susreta.

Ako poprave taj segment igre i budu skocentrisani svih 40 minuta utakmice, Miloš Teodosić i drugovi će imati šta da traže protiv favorizovanog protivnika u Štark Areni.

Jer ako je trenutak za pobedu onda to jeste upravo ovaj u utorak od 20.45 časova, budući da se nalazimo u „duplom“ kolu Evrolige ove nedelje, pa će crveno-beli već 48 sati kasnije istrčati na parket dvorane „Mira i prijateljstva“ u Pireju, na utakmici protiv grčkog Olimpijakosa.

Kako Zvezda, tako ni Fenerbahče nije upisao pobedu prošle nedelje, pošto je doživeo tesan poraz upravo u Štark Areni, ali od Partizana – 85:84, pa i iz tog duela Zvezda može da nešto nauči.

Kao prvo, da i rana i ogromna prednost Fenerbahčea ne znači automatski i pobedu izabranika Dimitrisa Itudisa i kao drugo, da odbranom mogu da dođu do trijumfa.

Partizan je u prvom poluvremenu dosta patio zbog šuta za tri poena protivnika, ali je u drugom delu „zategao“ odbranu i došao do preokreta, a zatim na kraju i do trijumfa.

Upravo će ključ ove utakmice biti u odbrani Zvezde, odnosno domaći igrači će morati da pokušaju da limitiraju protivnika na 75 postignutih poena.

U takvoj konstalaciji snaga beogradski tim će se još kako pitati za trijumf.

Zvezdi ne odgovara brza igra, kao ni „revolveraški obračun“ dveju ekipa, jer vicešampioni regionalne lige teško da mogu da ubace 90 poena na utakmici.

Do sada u ovoj sezoni Evrolige još to nisu uradili, a najbliži su bili toj cifri u večitom derbiju protiv Partizana u okviru petog kola kada su izgubili rezultatom 88:86.

Zvezdi ova utakmica dolazi nakon duela protiv Zadra u okviru ABA lige koji su rešili u svoju korist 81:74, a u narednom susretu neće moći da računaju na odavno povređenog kapitena Branka Lazića, dok je nastup Adama Hange nakon povrede upitan.

Sa druge strane grčki stručnjak Dimitris Itudis sigurno neće moći da računa na Nika Kalatesa i Marka Gudurića.

To znači da će najveća opasnost Zvezdi pretiti od kvarteta Tajler Dorsi – Džonatan Motli – Jam Madar – Najdžel Heris, a upravo su Heris, Motli i Dorsi odigrali odličnu utakmicu prošle nedelje u Štark Areni kada su Partizanu kombinovano ubacili 52 od 85 poena svoje ekipe.

Sa druge strane dosta se očekuje od centarskog tandema Luka Mitrović – Džoel Bolomboj, koje će loptama „hraniti“ prekaljeni plej Miloš Teodosić, a pravi je trenutak da i Šabaz Nejpir pokaže zašto je ovog leta doveden.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari