Crvena zvezda nije završila prelazni rok, Marin potvrdio: Degenek dolazi, biće još pojačanja 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Na terenu je, tokom prijateljskih utakmica, delovalo da je Crvena zvezda skockala tim za početak naredne sezone. Ipak, nemanje klasičnog centarfora ali i nepokrivanje određenog prostora u manevru ubedilo je upravu da mora ostati aktivna na tržištu do kraja prelaznog roka.

Nedavni odlazak Strahinje Erakovića u ruski Zenit iskompenzovan će biti povratkom Miloša Degeneka, potvrdio je Marko Marin, šef skauting službe crveno-belih.

– Dogovorili smo se sa klubom iz Amerike oko uslova transfera Miloša Degeneka. Ostali su još neki detalji. Kao što znate Degenek je i prošle sezone bio velika želja Baraka Bahara, želeo je da ga dovede u Makabi. Tokom prvog razgovora mi je rekao: „Šta je sa Milošem, zašto ga ne dovedemo?“… Ide ka tome da ćemo dobiti veliko pojačanje. Miloš je navijač Crvene zvezde, igrao je u Ligi šampiona, zna kakva su očekivanja, trener ga hoće – potvrdio je Marin, tokom gostovanja na TV Prva, prethodna pisanja srpskih medija.

Crveno-beli jesu osetno pojačali tim, međutim, još uvek nemaju klasičnog golgetera u ekipi, s obzirom na to da je predviđeni transfer Emanuela Latea Lata očigledno propao.

– Videćemo narednih dana i nedelja. Nije do igrača i nas. To je do agenata i Atalante, mi ne možemo da utičemo na to. Pratili smo igrača, bili u pregovorima. I dalje je aktuelno, videćemo da li će se realizovati. Mislim da bi on mnogo dao ekipi. On je igrač koji je eksplodirao u zadnjoj godini, koji je na piku svoje karijere. To smo gledali u zadnjih godinu dana, da dovodimo igrače koji su krenuli da igraju dobro i da taj put nastave sa nama u Zvezdi – tihi je optimista Marin, svestan da su šanse da Late Lat stigne u Ljutice Bogdana veoma male.

Zvezda bi trebalo da ima dobru ekipu, sposobnu da u Ligi šampiona preznoji i najveće favorite.

– Verujem da smo napravili dobru ekipu i da ćemo biti konkurentni u svim takmičenjima. Ne možemo da kažemo da ćemo se boriti za prolaz u Ligi šampiona, jer su klubovi iz prvog i drugog šešira realno drugi finansijski nivo. Ali da ćemo pokušati – hoćemo. Siguran sam da na Marakani možemo svakoga da dobijemo. Vidi se da ekipa igra brže i modernije, a mi ćemo dodati još tu dva ili tri šrafa da sve izgleda još bolje – otkrio je šef skauting službe crveno-belih.

Kakav karakter ima novi šef struke Barak Bahar, ilustrativno je objasnio Marin.

– On ne voli da gubi. Teško mu je pao poraz u tenisu pre neki dan. Preneo je to i na ekipu.

Objasnio je nekada proslavljeni fudbaler i reprezentativac Nemačke i kakva je situacija u vezi sa ostankom mladog Stefana Lekovića, odnosno formom kapitena Aleksandra Dragovića.

– Leković je mnogo mlad i talentovan igrač. Biće prostora za njega. Napredovao je tokom prošle godine. Pravi je štoper, kakvi se traže u Evropi. Sada je sve do njega, da se mentalitetom i kvalitetom izbori za mesto u prvoj postavi. Kada je reč o Dragoviću, i kada nije bio zadovoljan, to se nije primećivalo na terenu. Uvek je bio profesionalac. Sada dolazi sa drugačijim osećajem na trening. Predvodiće voljeni klub u Ligi šampiona sa kapitenskom trakom na ruci.

Marin je naveo i da transfer talentovanog Uroša Kabića iz Vojvodine još uvek nije završen, ali su šanse velike da se preseli u Ljutice Bogdana.

– Zvezda uvek želi najtalentovanije mlade igrače u svojim redovima. Smatram da je jedan od njih, da je dobar igrač i da bi mogao nešto da donese. Blizu smo transfera, još nije gotov. Nadam se da ćemo završiti to, ali to nema veze sa Late Latom. On je igrač koji može igrati na više pozicija u različitim sistemima – podvukao je Mairn napadačku polivalentnost 19-godišnjeg fudbalera koji je ponikao u Vojvodini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari