Crvena zvezda pobedila Partizan u još jednom mučnom derbiju: Jago ubacio poene za trijumf crveno-belih (VIDEO) 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 88:86 (28:15, 27:23, 17:18, 16:30) u utakmici 18. kola ABA lige i tako, najverovatnije, obezbedili prvu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja pred plej-of.

Crveno-beli su posle prvog poluvremena imali prednost od 17 poena (55:38), ali su do trijumfa stigli u dramatičnoj završnici, poenima Jaga tri sekunde pre kraja.

 

U utakmici koju su obeležili velika nervoza na parketu i incidenti navijača, Zvezda je počela serijom 9-0 i od tog trenutka, pa do odlaska na veliki odmor prednost „domaćina“ je konstantno rasla.

Ekipa Željka Obradovića je počela veoma loše, posebno u odbrani, ali je do poluvremena uspela da popravi igru u napadu.

S druge strane Zvezda je ubacila čak šest trojki, u jednom trenutku imala i 21 poen prednosti, da bi Miloš Teodosić u poslednjim trenucima drugog perioda ubacio tri penala i svom timu doneo prednost od 17 poena na poluvremenu.

Crno-beli su tokom treće četvrtine pokušavali da smanje ovaj minus, stizali na deset poena zaostatka, da bi igrači Janisa Sferopulosa povo serijama poena vraćali rivala tamo gde je bio na poluvremenu

Sve do pet minuta pre kraja Zvezda je održavala ovu prednost, a onda su crno-beli serijom trojki Avramovića, Kaminskog, Nanelija i Pantera konačno došao do jednocifrenog zaostatka tri i po minuta pre kraja (81:73).

Iako su zbog pet faulova iz igre morali da izađu Ledej i Doužer, crno-beli su u poslednja dva minuta uspeli da uhvate rezultatski priključak, međutim, ne i da preokrenu rezultat.

Poenima Alekse Avramovića Partizan je uspeo da smanji zaostatak na samo dva poena (85:83) 17 sekundi pre kraja, a potom je Naneli samo šest sekundi kasnije ubacio oba slobodna bacanja za izjednačenje (86:86).

Pobedu crveno-belima doneo je Jago, koji je u poslednjem napadu svog tima prtrčao ceo teren i pogodio koš.

Partizan je imao tri sekunde da dođe do trijumfa, ali je Aleksa Avramović promašio šut za tri poena.

Najefikasniji u ekipi Janisa Sferopulosa bio je Adam Hanga sa 15 poena, Bolomboj je ubacio 14, Jago 13, Nedović 11, a Giedraitis deset poena.

U „gostujućem“ timu Naneli je postigao 19 poena, Kaminski 18, Panter 14, a Avramović i Ledej po 12 poena.

U narednom kolu ABA lige Crvena zvezda gostuje u Podgorici, gde će u ponedeljak 5. februara igrati protiv Budućnosti (17.00), dok Partizan istog dana dočekuje Split (19.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari