Crvena zvezda se opet oglasila: Bićemo iznenađeni ako Bodiroga i Glikman brzo ne reaguju 1Foto: Srdjan Starsport

Nebojša Čović, predsednik Crvene zvezde, očekuje da će Evroliga ublažiti kaznu koja se odnosi na zabranu registrovanja Fakunda Kampaca.

Evroliga je danas obavestila javnost da je privremena zabrana registrovanja igrača Crvene zvezde postala trajna i da će biti na snazi sve do 28. februara zbog finansijskih malverzacija crveno-belih i ne poštovanja fer-pleja kao i isplata potraživanja od strane igrača i trenera.

Zvzeda će morati da plati i 25.000 evra. Posledično, crveno-belima je propao i dogovoren transfer Akilea Polonare.

Uprava Zvezde se teško miri sa odlukom Evrolige. Odmah po saznanju težine kazne, crveno-beli su se oglasili, a onda su se u toku noći još jednom oglasili.

„KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je klub odmah nakon dostavljanja odluke od strane finansijskog panela EL i izrečene kazna (po kojoj naš klub nema pravo da registruje nove igrače do 28.02.2023.godine), uputio hitan zahtev izvršnom direktoru Evrolige (CEO) Maršalu Glikmanu, kao jednu od svojih pravnih mogućnosti, da iskoristi svoje pravo i ovlašćenje, i suspenduje odluku finansijskog panela po osnovu člana 20 F Evroliginog Disciplinskog pravilnika! KK Crvena zvezda je ispunio sve finansijske obaveze i zahteve EL, o čemu je u potpunosti informisan i obavešten i sam Maršal Glikman, koji se u javnosti istovetno izrazio. Zato sada sada očekujemo pozitivnu i brzu odluku od strane privremenog CEO Evrolige.

O svim koracima koje kao klub činimo, u svemu je u potpunosti informisan i privremeni predsednik Evrolige Dejan Bodiroga.

Izrečena kazna ne odgovara učinjenom prekršaju. Prilikom određivanja kazne, finansijski panel je imao veoma široku i gradativnu selekciju sankcija i odabrao je najstrožiju, koja u potpunosti ne odgovara činjeničnom stanju!

Bilo koja druga sankcija bi postigla svrhu kažnjavanja administrativnog prekršaja, a svrha kažnjavanja je ispunjenje finansijskih obaveza, što je KK Crvena zvezda svakako ispunio!

KK Crvena zvezda bio bi apsolutno iznenađen izostankom brze i pozitivne reakcije Maršala Glikmana i Dejana Bodiroge“, navedeno je u novom saopštenju Crvene zvezde.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari