Cvetković: Baš me briga za velikosrbe i velikohrvate 1Foto: Rukometni savez SRbije

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je, uoči
utakmice sa Francuskom na evropskom prvenstvu u Zagrebu, da
očekuje podršku „braće Hrvata sa tribina“.

Povodom burnih reagovanja na tu izjavu, večeras je saopštio da je „izrekao istinu koja ne sme da se kaže“.

„Vidim da je moja izjava izazvala burne reakcije na svim stranama, ali znam šta sam rekao bez trunke kajanja. Što kažem, to i mislim. Četrdeset godina smo živeli kao braća, pomešane krvi, zajednički slava, Božića i Bajrama. Bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže“, naveo je Cvetković.

„Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave? Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo, dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni“, upitao je Cvetković.

Baš me briga za sve one politike koje nas dele, kao i za sve „velikosrbe“, „velikohrvate“, „velikobošnjake, „velikoalbance“, koji našoj i svojoj deci kopaju grobove“,  objasnio je selektor srpskog nacionalnog tima, u saopštenju objavljenom na sajtu Rukometnog saveza Srbije.

U prethodnoj izjavi danas Cvetković je rekao da su Francuzi „realno, ne znam ni sam, koliko svetlosnih godina ispred nas, ali imaju svojih slabosti“.

„Ono što je bitno za utakmicu sa Francuskom jeste da očekujem od naše braće Hrvata da nas podrže. Iskreno očekujem. Svi su svesni naše jačine u odnosu na Francusku. Nama je potrebna podrška“, rekao je on.

Uradićemo sve što je do nas, da prvo spasimo svoj obraz, što je sasvim normalno. Ne bih imao ništa protiv ni da pomognemo Hrvatskoj da se plasira u polufinale kroz naš rezultat. Oni
su mi bliži nego Francuzi, jer su na braniku rukometa koji je stvaralački, koji stvara emocije. Navijaću uvek za taj rukomet, a ne neki drugi koji se sada forsira, istakao je Cvetković.

Duel između Srbije i Francuske na programu je u ponedeljak od 18:15 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari