Kako su regionalni mediji videli tuču u Madridu i kazne Evrolige: Od "divljačkog faula Ljulja" do izjava ljubavi 1Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Incident na utakmici između Reala iz Madrida i Partizana odjeknuo je širom sveta, a regionalni mediji imali su različite poglede na to šta se desilo i koliko su prikladne kazne Evrolige za učesnike nemilog događaja.

Kako je naveo Jutarnji.hr, teško je reći šta je bilo odvratnije, tuča kakvu Evroliga do sada nije videla ili izjave pune ljubavi „najgorih“ učesnika incidenta, od kojih su neki, ispostavilo se, prilično solidni u raznim borilačkim veštinama.

Prvo je, kako navode, do sada nezabeleženo, dok je drugo“ takvo licemerje koje samo naivni mogu da progutaju“.

Oni smatraju da ništa što se posle incidenta dešavalo nije slučajno.

„Izvinjenje iz Reala nije slučajno uputio Geršon Jabusele, Serhio Ljulj… ili u Partizanu Kevin Panter i Matijas Lesor“, dodaju oni.

Vijesti su pisale da je drugi brejk košarkaša Partizana u Madridu zasenila opšta tuča na terenu na manje od dva minuta pre kraja.

„Bile su to nestvarne scene kojima je prethodio divljački faul Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom“, naveli su oni.

Nakon toga, kako su dodali, nije se znalo ko koga gura i udara.

„Prednjačio je Geršon Jabusele koji je u jednom momentu zgrabio Dantea Egzuma za vrat i oborio ga na parket. Čak ga i povredio, a zatim je uz pomoć saigrača otišao u svlačionicu“, pišu Vijesti.

Kako piše Oslobođenje, razmenjeni su žestoki udarci.

Oni ističu sukob koji se dogodio između Džanana Muse i Kevina Pantera, ali dodaju i da mu je Matijas Lesor prišao sa leđa i „divljački“ ga oborio na pod.

„Musa je imao žestok sukob sa jednim od protivničkih košarkaša pre nego što ga je Lesor sa leđa rvačkim zahvatom bacio na parket“, naveli su oni.

Index.hr napisao je da je prljavštinom Realove legende Serhija Ljulja počeo haos na terenu.

Oni dodaju da je Ljulj „nepotrebno i prljavo“ faulirao Partizanovog asa Kevina Pantera.

Iz ovog medija komentarišu da je to veče u Madridu košarka pretvorena u MMA borbu.

Portal Klix.ba smatra da je sveopštem haosu koji se dogodio na terenu doprinela atmosfera koja je bila uzavrela i pre početka meča.

„Svi igrači su se uključili u metež, a pesnice su „sevale“ na sve strane“, dodali su oni.

Među onima koji su najgore prošli, smatraju oni, jeste Džanan Musa, koji je udaren u lice, nakon čega je i bačen na pod.

Kazne suprotne propozicijama Evrolige

Suprotno pravilniku takmičenja, na talasu smirivanja tenzija, Evroliga je dala rok od 24 časa da smisli sankcije.

Partizan i Real Madrid kažnjeni su sa po 50.000 evra zbog nereda. Geršon Jabusele suspendovan je na pet utakmica, Kevin Panter sa dve, Gabrijel Dek sa jednom, kao i Matijas Lesor.

Iz Jutarnjeg navode da tu postoji samo jedan problem.

„Predlozi Evrolige za slične događaje na terenu uključuju minimalnu kaznu od tri utakmice neigranja do četiri godine zabrane igranja, dok su moguće i doživotne suspenzije“, naveli su oni, što očigledno nije ispoštovano u ovom slučaju.

Oni dodaju i da Real sada čeka težak meč u Beogradu, pred ljutim domaćim navijačima, koje Obradović već poziva na mir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari