"Da li si još ljudsko biće": Novinarka uštinula Đokovića (VIDEO) 1EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

„Brutalna“ igra srpskog tenisera protiv Aleksa de Monora ostavila je bez teksta sve posmatrače njegovog dvosatnog „plesa“ u osmini finala Australijan opena.

Jedna od onih koja je bila zadivljena današnjom partijom Novaka Đokovića bila je i Barbara Šet, nekada uspešna teniserka koja se već neko vreme bavi voditeljskim poslom na Eurosportu.

Toliko da je poznata Australijanka pre početka intervjua, neposredno posle meča malo dužeg od dva sata  (po setovima 6:1, 6:1, 6:2), osetila potrebu da ga uštine i proveri „Da si li još ljudsko biće?“.

Osvajač 21. grend slem titule s osmehom je prihvatio njenu šalu, pre nego što je počeo da objašnjava kako je uprkos povredi zadnje lože, koju vuče od početka AO, uspeo da „presliša“ njenog zemljaka.

Iako već danima mora da uvereva razne ljude i medije, naročito iz Australije, da je moguće igrati vrhunski tenis i svakodnevno se boriti sa povredom i ograničenjima koji pomenuti problem donosi.

Šet je između njegovih odgovora na njena pitanja udelila niz komplimenata na račun onoga što pokazuje devetostruki šampion grend slemu u Melburnu, jer i sama zna kako je suočavati se sa izazovima.

Što na samom terenu, što van njega, a Đoković tu paralelnu bitku vodi još od prvih pobeda nad Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, s kojim čini „sveto tenisko trojstvo“.

 

Kao od početka aktuelnog Otvorenog prvenstva Australije, u čijem četvrtfinalu će se sastati sa odličnim Rusom Andrejom Rubljovim. Duel 5. i 6. reketa sveta predviđen je za 25. januar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari