Dani Alves na "minimalcu" 1EPA-EFE/SEBASTIAO MOREIRA / POOL

Kada je odlazio iz Barselone 2016. Dani Alves je poručio da će se jednog dana vratiti u voljeni klub. Tačno pet godina kasnije, u nikad težoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi katalonski velikan, Dani Alves je prihvatio nesvakidašnju ponudu da u 38. godini ponovo zaduži voljeni dres i to pod finansijskim uslovima koji su daleko ispod njegovog igračkog renomea. Brazilac će tekuću takmičarsku godinu provesti u Barseloni primajući svega tri hiljade evra nedeljno.

Naravno, tokom briljantne igračke karijere, tokom koje se isprofilisao kao najbolji desni bek na svetu, Alves je u dresovima Sevilje, Barselone, Juventusa, Pari Sen Žermena, Sau Paula zaradio za „tri života“ tako da mu plata nije bila među prioritetima kada je odlučio da se vrati u voljeni klub.

Ipak, za pohvalu je činjenica da je prihvatio da igra za minimalac. Naime, brazilski veteran dobio je odobrenje La lige da potpiše ugovor i biće registrovan, međutim njegova primanja biće u skladu sa zakonskim minimumom koji u Španiji iznosi 155.000 evra na godišnjem nivou.

Dakle, Alves će nedeljno inkasirati tek nešto više od 3.000 evra. U ugovoru brazilskog beka postoji jedna vrlo zanimljiva klauzula: ukoliko bude želeo da ode pre isteka ugovora Dani Alves će morati da isplati klubu 100.000.000 evra?!

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari