Dejan Savić se vratio u vaterpolo i promenio "smer" 1Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Jedan od najtrofejnijih vaterpolo selektora sveta svih vremena dobio novu funkciju.

Stručnjak čija kolekcija medalja sa reprezentacijom Srbije broji neverovatnih 17 odličja, od čega čak dva uzastopna olimpijska zlata, vratio se vaterpolu. Ali ne kao trener ili strateg nekog nacionalnog tima.

Osvajač evropske titule sa muškom postavom Crvene zvezde imenovan je danas za člana Upravnog odbora ženskog vaterpolo kluba iz porodice crveno-belih. Na jubilarni deseti rođendan ŽVK CZ.

„Planovi i ciljevi su stvari koje definišu svaku veliku organizaciju, odnosno klub. Velike ideje neće biti velike ideje ako se ne sprovedu u delo. Popularizacija ženskog vaterpola mora da postoji i mora da mu se da mnogo veća pažnja nego što je ima danas.

U svetskom vaterpolu je ženski vaterpolo taj koji vuče muški sa sobom, dok je kod nas u zapećku i zaslužuje mnogo više, iako mi imamo vrhunske rezultate u muškom vaterpolu. Ono na čemu treba da radimo je popularizacija ovog sporta, da priključimo mnogo više devojčica kao baznu osnovu za pravljenje igračica i rezultata.

Moramo da budemo okrenuti konkurenciji, nikako da se svađamo, već da se skupimo svi pod jednu kapu i da popularizujemo ovaj spor.Verujem da se svi slažemo da možemo da imamo uzor među košarkašicama, a posebno odbojkašicama. Ništa ne može preko noći, nego jednostavno da budemo strpljivi i da sačekamo svoje vreme“, rekao je tim povodom legendarni Dejan Savić.

Njega je na istoj konferenciji za medije, s ponosom i velikim očekivanjima, predstavila predsednica kluba Dragana Ivković.

„Za ovih deset godina uradili smo puno, ali je ostalo još mnogo toga. Naš najveći cilj je veća masovnost, veći broj članova u budućnosti i kroz nekoliko godina se nadamo učešću u nekom evropskom klupskom takmičenju. Ovom prilikom bih želela da najavim i finalni turnir Dunav lige, koji igramo od 13. do 15. aprila u Beogradu, na bazenu SRC ’Milan Gale Muškatirović’.

Takođe želim da se zahvalim upravi Sportskog centra i gradu na podršci da organizujemo ovaj turnir“, rekla je bivša vaterpolistkinja i selektorka Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari