Derbi u Madridu 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Seriju od tri vezana trijumfa, košarkaši Fenerbahčea u poslednjem kolu nisu uspeli da krunišu protiv Barselone u Istanbulu.

Priliku da nastave trku za mesto u plej-ofu, izabranici Željka Obradovića imaće večeras na istom mestu u duelu sa Milanom.

Istovremeno, u 21. kolu, derbi će se odigrati u Madridu, gde će Real ugostiti trenutno najbolju ekipu sa najatraktivnijom igrom – Anadolu Efes.

Fenerbahče bi trebalo da se suprotstavi velikanu iz Italije u najboljem mogućem sastavu.

Evidentan defanzivni napredak u poslednje vreme trebalo bi da im olakša nastojanje da dođu do pobede protiv ekipe koja se nalazi u izuzetno lošoj formi.

Umeo je Fener ove sezone da kiksne na svom terenu (Žalgiris, Zenit i Valensija najbolji primeri) međutim naspram sebe će imati sastav koji je poražen na poslednjih šest gostovanja u svim takmičenjima.

Milano je zapravo samo dva puta slavio vam Foruma na poslednjih deset gostovanja.

U Evroligi je u Moskvi jedino ubacio više od 70 poena. Povratak Nemanje Nedovića retka je činjenica kojoj se Etore Mesina obradovao u poslednje vreme.

Milano ima jedan od najlošijih napada u Evroligi, a protiv sebe će večeras imati tim koji je u sve boljoj šuterskoj formi.

Efesu je gostovanje Realu verovatno najnezahvalnije u Evroligi.

Ekipa koja je u formi na osnovu koje bi moglo sa sigurnošću da se kaže da, ne samo što bi trebalo da ponovi prošlosezonski rezultat (finale sa CSKA), već i da je prvi favorit za osvajanje elitnog takmičenja.

Turski velikan nijednom nije slavio u prestonici Španije u poslednjih deset godina, i bez obzira što je reč o timu koji je van Istanbula u Evroligi ove sezone izgubio samo jedan meč, večeras neće imati ulogu favorita.

Real na svom parketu ima perfektnih 10-0, samo je u prva dva kola imao određenih problema u Madridu, ali je suštinski bio veoma ubedljiv. Madriđani večeras neće imati pomoć povređenog Entonija Rendolfa.

Efes već par nedelja ne računa na sjajnog centra Danstona, dok će pod znakom pitanja biti nastup Vasilija Micića, koji je propustio poslednje dve utakmice.

Šejn Larkin nalazi se u fantastičnoj formi; na poslednja četiri meča ubacivao je više od 20 poena i sasvim zasluženo proglašen je za MVP poslednja dva kola.

– Očekuje nas utakmica u visokom ritmu; biće to duel dve prvoplasirane ekipe. U poslednjem međusobnom susretu, slavili smo u Istanbulu, međutim oni će nas dočekati nakon dva vezana poraza na gostovanjima. Nadam se da ćemo sve vreme biti fokusirani i smireni, svesni njihove želje da protiv nas prekinu negativan niz. Siguran sam da će imati izuzetnu podršku publike; ukoliko zadržimo fokus na naš stil igre, mislim da ćemo imati šanse da dođemo do pobede – poručio je Larkin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari