Dinamo će smenu Anta Čačića morati papreno da plati: Mamić gleda i smeje se 1Foto: EPA-EFE/Roberto Bregani

Trudila se nova garnitura ljudi u Dinamu da Zdravka Mamića zauvek protera iz kluba, međutim, nakon dobijene bitke, izgubili su sve naredne.

Očekivano, ispadanjem iz Kupa Hrvatske, posle eliminaicje od Šibenika, kasno sinoć, uprava zagrebačkog Dinama odlučila je da smeni Anta Čačića.

Prekaljeni stručnjak, pak, potrudio se da u periodu u kojem se aktuelna uprava kluba radila na tome da Zdravka Mamića zauvek protera iz sredine u kojoj je stvorio desetine miliona evra, napravi sebi pozicije daleko bolje i sa većim ovlašćenjima nego što je mesto šefa stručnog štaba.

Čačić se pitao za gotovo sva kadrovska rešenja u sportskom sektoru. Njegovom smenom, klub ne samo što će morati da potraži novog trenera, već će, prema saznanjima Germanijaka, biti prinuđen i na isplatu paprene nadoknade od nekih 1,7 miliona evra.

Uprava kluba u narendim danima moraće da donese važne odluke. Predsednik, Mirko Barišić, u 87. godini života sigurno nema snage da se intenzivnije bavi teškim pitanjima; Vlatka Peras, inače, dugogodišnja saradnica Zdravka Mamića u Dinamu, više se u prošlosti bavila operativnim, nego li kadrovskim pitanjima i shodno tome, javnost očekuje da ključne poteze povuče Dario Šimić.

Nekadašnji reprezentativac Hrvatske, bio je veliki kritičar načina rada Zdravka Mamića, dok je upravljao Dinamom.

Po definitivnom udaljenju Mamića, na volšeban način se vratio u najtrofejniji hrvatski klub.

Njegov prvi izbor je dugogodišnji saigrač i prijatelj Igor Bišćan, jedan od najtalentovanijih hrvatskih trenera međutim, on je aktuelni selektor mlade reprezentaicje i sigurno se neće povući sa tog mesta pre Evropskog prvenstva u datoj konkurenciji, koje je na programu ovog leta.

Germanijak piše da su ostali kandodati: Nenad Bjelica, aktuelni trener Osijeka, i nekadašnji šef struke Dinama, zatim Stjepan Tomas, Zoran Zekić, Goran Tomić, Sergej Jakirović i Gonzalo Garsija.

Za sada je poznato da će ekipu Modrih voditi dosadašnji Čačićev pomočnik Roj Ferenčina koji ima iskustva kao samostalni trener.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari