Direktor Australijan opena: Podržavam ideju da teren u Melburnu bude nazvan po Novaku Đokoviću 1foto EPA-EFE/JAMES ROSS EDITORIAL USE ONLY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Desetostruki osvajač Australijan opena „ugrozio“ status Roda Lejvera u Melburnu.

Tretman koji je doživeo 2022. godine, kada je praktično bio proteran iz Australije, Novak Đoković sigurno nikada neće zaboraviti.

Za takvo ophođenje, „ostvetio“ se godinu dana kasnije kada je po 10. put osvojio uvodni grend slem u sezoni. Pokušali su prošle zime da se pred svetskom javnošću iskupe svi oni koji su maltretirali najboljeg tenisera ikada, ali im to nije uspelo.

Danas se već uveliko komentariše da je Đoković zaslužio da se centralni teren u Melburnu nazove po njegovom imenu. Za tako nešto, biće neophodno da se organizatori Australijan opena zahvale Rodu Lejveru, njihovom najvećem teniser, po kome se i zove centralni teren.

Australijanci smatraju da bi, ako ne centralni, a onda sigurno jedan od tri glavna terena (Rod Lejver, Margaret Kort i Džon Kejn) morao da se nazove po Đokoviću, desetostrukom šampionu u Melburnu.

Krejg Tajli, direktor turnira, podržao je tu ideju.

– Vi ste druga osoba danas koja me je isto pitala. Ja bih definitivno podržao ideju da se oda Novaku priznanje na neki način za neverovatna dostignuća ovde u Australiji – poručio je Tajli gostujući u podkastu Rokenrol tenis.

Ipak, davanje imena terenu ne zavisi od direktora turnira niti od Teniskog saveza Australije.

– Davanje imena terenima ne zavisi od mene, niti od Teniskog saveza Australije. Ljudi uglavnom ne shvataju da mi, za razliku od Rolan Garosa, Vimbldona i US opena, nismo vlasnici terena na kojima se igra turnir, već su oni u rukama Vlade Viktorije. Tako da bi dodeljivanje imena nekom terenu moralo da bude kombinacija raznih uputstava koji bi morali da se poklope – objasnio je Tajli.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari