Novak Đoković ni ne pomišlja na povlačenje iz tenisa 1foto EPA-EFE/Ana Escobar

Srpski as poručio konkurentima da je još uvek motivisan i oran da se takmiči i osvaja trofeje.

Nakon osvajanja US opena, Novak Đoković uzeo je predah od tenisa sve do novembra. Vreme koristi uglavnom sa porodicom, ali je nedavno pojavio i na jednom revijalnom turniru u Rimu na kome je igrao golf, pokazavši zavidan talenat za jednog amatera u tom sportu.

Tom prilikom, lokalni novinari iskoristili su situaciju da malo porazgovaraju i o bliskoj budućnosti najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta.

Odmah je poručio da zaista ne znak kada će se povući, odnosno da još uvek ima ogroman motiv da se dokazuje.

– Očigledno je finale u Njujorku bilo istorijsko, ispunjavajuće. Osećam neverovatno uzbuđenje što sam osvojio 24. grend slem. Uvek su slemovi i nedelje na prvom mestu bili najvažniji. Mislim da sam imao sreće što sam većinu svoje karijere proveo bez povreda. Fokusirao sam se na širu sliku, dugoročno i dosta uložio kako bih mogao da što više godina zadržim ovaj nivo – ponovio je Đoković svoju „dobitnu mantru“.

Srpski as smatra da u teniskom pogledu napreduje i u 36. godini i da još uvek može da osvaja grend slemove.

– Znao sam da ću, ako se to desi, ako budem imao dugu karijeru, uspeti da osvajam i grend slemove. I dalje sa 36 godina napredujem, mislim da godine ne utiču na mene mnogo, da kucnem u drvo. Nadam se da ću imati još nekoliko sjajnih godina, posebno na grend slem turnirima. jer su to moji najviši ciljevi i prioriteti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari