Đerona: Do tri sata noću analizirao sam meč sa Mađarskom, i dalje verujem u momke 1foto STARSPORT

Selektor rukometaša Srbije i dalje optimističan, uprkos veoma teškoj poziciji u Grupi C pred sutrašnji, odlučujući meč sa Crnom Gorom.

Porazom od Mađarske (28:27) rukometaši Srbije zakomplikovali su sebi poziciju pred meč poslednjeg kola u Grupi C.

Kako bi ostali u igri za plasman u narednu fazu, puleni Tonija Đerone moraće sutra da savladaju Crnu Goru po mogućstvu sa dva i više razlike (18.00) i da se onda nadaju da će Mađari biti ubedljivi u meču sa Islanđanima.

Duel sa našim severnim komšijama analiziran je od strane stručnog štaba do kasno u noć, a sve u želji kako bi se pronašli razlozi poraza koji bi „orlove“ mogao da košta ispadanja sa Evropskog prvenstva već posle uvodne faze takmičenja.

– Noć je bila vrlo kratka. Do tri sata sam gledao i analizrao našu utakmicu protiv Mađarske pokušavajući da pronađem razloge zašto nismo bili na očekivanom nivou. Na kraju, kao što smo i očekivali u ovako ujednačenoj grupi, svi dueli su teški i nema lakog protivnika. U svim susretima odlučuju detalji – otkrio je selektor Srbije da je tokom prošle noći očigledno imao nesanicu.

Španski stručnjak veoma poštuje reprezentaciju Crne Gore. Apostrofirao je golmansko umeće Nebojše Simića koji je protiv Islanđana bio fantastičan.

– I dalje imamo dosta toga da pokažemo. Odbrana je bila na visokom nivou u obe utakmice iako smo juče primili više od deset golova sa pozicije pivota. Međutim, u napadu ne pronalazimo tako lako sebe. Igramo protiv veoma agresivne ekipe, posebno u odbrani. Golman Nebojša Simić je u odličnoj formi, ali ja verujem svojoj ekipi. Na nama je da pobedimo sa dovoljno golova razlike i čekamo rasplet u drugoj utakmici što je naša poslednja prilika za odlazak u Keln.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari