Đerona: Ja sam kriv, igrači ni najmanje 1Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Мuškа sеniоrskа rеprеzеntаciја Srbiје remizirala je sa Islandom 27:27 (10:11) na otvaranju Evropskog šаmpiоnаta u rukometu.

„Оrlоvi“ su u pоslеdnjim sеkundаmа ispustili pоbеdu, u fantastičnom ambijentu dvorane u Мinhеnu.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona čestitao je svojim igračina na 58 minuta izvrsne borbe i preuzeo odgovornost na sebe zbog loše završnice utakmice.

– Čestitke Islandu za izuzetan meč, siguran sam da je publika uživala. Čestitke mom timu za 58 minuta. Poslednja dva minuta preuzimam odgovornost na sebe, ne krivim igrače ni najmanje, mogao sam kroz neke promene da reagujem. Možda izgleda kao da smo izgubili bod ali smo ga gledajući sve pre turnira, osvojili. Milosavljev je bio sjajan, odbrana je odradila posao, grešaka je bilo u napadu, problema sa kojima se nosimo zbog bolesti Orbovića, ali na kraju rekao sam igračima usmerite misli na Mađarsku uzimajući u obzir ovih 58 minuta – rekao je Đirona.

Đerona: Ja sam kriv, igrači ni najmanje 2
Foto: EPA-EFE/Zsolt Czegledi

Pivotmen Dragan Pešmalbek je odigrao meč skoro bez greške i sa pet golova bio je najefikasniji igrač srpskog tima.

– Vodili smo skoro celo drugo poluvreme i teško je nam je da se pomirimo sa tim da nismo pobedili. Ipak ovo je važan osvojen bod, Island je jedna od najboljih ekipa na prvenstvu. Odlično smo igrali, možda je trebalo da budemo pametniji i izgubili smo neke lopte. Nismo trčali, nismo se borili poslednja dva-tri minuta dovoljno, nažalost – dodao je 28-godišnjak.

– Nećemo sutra biti razočarani. Sada nam je teško, to je normalno, ali biće mnogo bolje. Moramo za Mađarsku da se spremimo kao za finale. Biće teška utakmica, ali mislim da imamo više kvaliteta za igru protiv Mađarske. Кao i Island, imaju mnogo dobrih igrača u jedan na jedan igri, dobrih pivota. Ali možemo da pobedimo sve ekipe ako igramo kao danas – završio je on.

Vanja Ilić je naglasio da ekipa treba da bude ponosna uprkos propuštenoj šansi da se upišu oba boda.

– Teško je govoriti, težak kraj za nas, ali opet treba biti ponosan na svakog u ovoj ekipi, na sve što smo uradili. Pokazali smo opet da smo pravi tim, da imamo karakter. Držali smo se sa jednom neverovatnom ekipom i pokazali smo da smo bolji, da možemo da pobedimo. Izgubili smo malo glavu u poslednjih minut, minut i po, ali bože moj. Ostale su još dve utakmice da se odigraju i ništa još nije gotovo. Idemo da pobedimo Mađarsku, naravno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari