Đoković: Još nisam na najboljem nivou, ali zadovoljan sam pobedom protiv Musetija 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da još nije na najboljem nivou, ali da je zadovoljan pobedom protiv Italijana Lorenca Musetija i da se raduje novom izazovu na mastersu u Monte Karlu.

„Mislim da nisam još na svom naboljem nivou, ali danas je bio dobar test protiv sjajnog i talentovanog igrača. Izgubio sam od njega ovde prošle godine, slične su bile okolnosti. Imao sam set i prednost 4:2 mislim da mi je to bilo na umu kada sam servirao na 4:2, 40/15 i izgubio servis gem. Pomislio sam: ‘Nadam se da se neće dogoditi sličan scenario’. Drago mi je što sam prevazišao ovaj izazov i radujem se sledećem“, rekao je Đoković posle meča.

Prvi teniser sveta plasirao se u četvrtfinale mastersa u Monte Karlu, pošto je pobedio Italijana Lorenca Musetija 7:5, 6:3.

On je prošle godine u osmini finala izgubio od Musetija u Monte Karlu.

„Imao je neku razmenu sa gledaocima na 4:3, 40/0 u prvom setu i od tada sam preuzeo inicijativu. Pomalo je izgubio fokus. Bio je bolji u tih sedam gemova, igrao je sjajan tenis. Imao je zaista dobre udarce i terao me je da trčim. Ali ovo je šljaka i stvari vrlo brzo mogu da se promene i brejk nije velika prednost na ovoj podlozi u odnosu na druge podloge. U drugom setu je bilo pomalo kao na vrtešci i drago mi je da se isplatilo to što sam ostao čvrst i agresivan u tesnim situacijama“, naveo je Đoković, preneo je ATP.

Đoković igra prvi turnir otkako je prekinuo saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem, a ove nedelje sa njim je u Monte Karlu nekadašnji dubl igrač Nenad Zimonjić.

Prvi teniser sveta će u petak popodne u četvrtfinalu igrati protiv Aleksa de Minora, koji je postao prvi Australijanac koji se plasirao u četvrtfinale Monte Karla još od 1999. godine i Marka Filipusisa.

Đoković je osvojio dve titule u Monte Karlu, 2013. i 2015 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari