Đoković priznao da je imao „žutu minutu“: Publika je pomogla Cicipasu 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Posle pobede nad Stefanosom Cicipasom u polufinalu mastersa u Parizu Novak Đoković je rekao da je publika imala veliki uticaj na zbivanja u meču.

“Počeo sam odlično, celu situaciju sam jasno video i čitao, osećao svaki svoj udarac. To mi je omogućilo da uspostavim kontrolu. Ali, rano u drugom setu, propuštene su neke prilike na 0-30 na njegov servis, gde on uspeva da dobro odservira, pronađe prave udarce što je motivisalo publiku da mu da podršku, i dovelo do promene inicijative“, istakao je Đoković.

On je dodao da je u drugom setu publika u dvorani Bersi pomogla Grku da povrati samopouzdanje.

„Videli ste koliko ga je publika podržala u drugom setu. On je to tražio od nje i dobio i tek krajem trećeg seta je bila malo izjednačenija u pristupu prema obojici. Sve do tada je bila na njegovoj strani i moram da kažem da je dosta doprinela ovakvom toku meča. Ako ceo stadion kliče tvoje ime i diže te to naravno menja atmosferu na terenu, menja inicijativu gde on dobija krila, a ja odigravam loš gem i činim nekoliko grešaka na 2:2 u drugom setu. Posle toga je on definitivno podigao nivo svoje igre i bilo je poprilično izjednačeno do kraja“.

Srpski teniser je priznao je u tom delu meča izgubio koncentraciju.

„Nije bilo lako fizički izdržati ovaj meč, pogotovo posle 2:2 u trećem setu, u kome sam osetio „žutu minutu“, ako tako mogu da kažem. I pored toga, uspevao sam da držim priključak sa njim iako je imao prednost prvog servisa u setu. Imao sam puno šansi i početkom drugog, i početkom trećeg seta i taj neverovatan poen na brejk loptu na 4:4 kada promašujem forhend i bukvalno ostajem bez daha posle tog dugačkog poena. Bez obzira na sve to, igrali smo veoma uzbudljiv meč. Gurali smo jedan drugog do krajnjih granica, uz veliko učešće i podršku publike“, rekao je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari