Đoković rekao da se oporavio od povrede i najavio početak takmičenja na AO: Nisam sujeveran, ali ću otići u botaničku baštu da grlim drveće, to mi donosi sreću 1Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

Novak Đoković u nedelju započinje odbranu titule na Australijan openu, a u meču prvog kola protivnik će mu biti hrvatski teniser Dino Prižmić.

Svetski broj jedan pokušaće da dođe do 11. trofeja na ovom turniru, ukupno 25. grend slem pehara u karijeri.

– Samo se nadam da ću moći da počnem sezonu na način na koji sam startovao većinu sezona tokom karijere – pobedom u Australiji, u Melburnu. Moje omiljeno mesto, bez sumnje. Ovo je teren gde sam uradio velike stvari i postigao svoje najveće grend slem rezultate – rekao je Novak Đoković u najavi sutrašnjeg duela i starta takmičenja u „Melburn parku“, a zatim dodao:

– Nadam se da ću moći, ako ne da igram na nivou kao prošle godine, onda da budem veoma blizu tome jer su to bile nek od najboljih partija koje sam ikada pružao ovde u Australiji.

Đoković je povredio zglob igrajući za Srbiju u Junajted kupu prošle nedelje, a dva puta mu je bila potrebna lekarska intervencija tokom poraza u četvrtfinalu od Australijanca Aleksa de Minaura.

– Moj zglob je dobro. Imao sam vremena od poslednjeg meča protiv De Minaura do prvog meča ovde da se oporavim. Dobro sam trenirao, do sada je bili bezbolno. Sve izgleda dobro.

Srpski teniser kazao je da ostaje veran dobro poznatim rutinama koje su dale dobre rezultate u prethodnim godinama, što, kako je rekao, podrazumeva posetu Botaničkoj bašti, koja se nalazi u blizini teniskog centra.

– Nisam sujeveran. Očigledno volim da posećujem određena mesta koja su mi donela sreću i koja čine da se osećam dobro. Na primer, Botanička bašta, to je divan park u kome volim da provodim vreme i da budem sam u prirodi, grlim drveće, penjem se na njih i slično. Volim to da radim – rekao je najbolji teniser sveta.

Đoković je jedini član „velike trojke“ koji će igrati na ovogodišnjem turniru, a ovo će biti prvi Australijen open posle 25 godina na kojem neće nastupati Nadal i Federer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari