Domaćini merkaju finale 1Foto: EPA-EFE/ HENNING BAGGER

Posle dve nedelje borbi, spisak kandidata za titulu šampiona na 26. prvenstvu sveta za rukometaše spao je na četiri reprezentacije, a u igri za nedeljno finale u Herningu ostali su domaćini takmičenja Danska i Nemačka, branilac najsjajnije medalje Francuska i Norveška, čiji timovi će večeras u Hamburgu pretposlednji put na teren na ovom SP.

S otprilike istim šansama za pobedu, jer su svi skupa pokazali najviše. Možda su Francuzi blagi favoriti protiv Danaca, jer kao višestruki osvajači svih mogućih titula u ovom veku znaju kako da se nose s pritiskom i ignorišu „vatru“ sa tribina, dok se poslednji olimpijski prvak između ostalog uzda u to da će imati veću podršku od „trikolora“ u pokušaju da ode dalje od (dva) mundijalska srebra. Sličnu računicu imaju i Nemci, na čijoj strani bi mogla da bude i tradicionalna privrženost sudija organizatorima velikih takmičenja, a dodatnu nadu im daju evropsko srebro iz 2016. i olimpijska bronza u istih 12 meseci. Norvežani imaju najtanju reputaciju u ovom kvartetu, ali to jedno jedino odličje na velikoj sceni (drugo mesto na planeti iz 2017) sugeriše da mogu da iznenade, ako im se poklope sve kockice.

Individualni kvalitet nije sporan ni kod koga od polufinalista, jer svi imaju manje ili više vrhunskih pojedinaca, pa među preostalim rukometašima valja tažiti članove buduće idealne sedmorke SP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari