Dragić otišao kod Duranta i Irvinga 1Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

U poslednjem trejd roku Goran Dragić je napustio Toronto i prešao u San Antonio, međutim, Sparsi su mu omogućili da kao slobodan agent bira sredinu u kojoj će nastaviti karijeru. Nekadašnji slovenački reprezentativac odlučio je da pojača Bruklin Netse i u narednih šest meseci pomogne im u konsolidovanju i organizaciji igre, a kasnije i ostvarivanju ovosezonskih planova u plej-ofu.

Dragić ove sezone gotovo i da nije igrao u Toronto Reptorsima. Iako je imao veliku želju da pojača Dalas Mavse i pridruži se Luki Dončiću i Igoru Kokoškovu, na kraju je odlučio da pojača Bruklin. On je sa Netsima potpisao ugovor na šest meseci.

Stiv Neš, šef struke Netsa, ima velikih problema ove sezone, pre svega kadrovskih. Kevin Durant je još uvek povređen; Kajri Irving ne može da igra utakmice kod kuće jer odbija da se vakciniše protiv korona virusa, dok je upitan debi Bena Simonsa.

Neš odlično poznaje igračke i liderske sposobnosti Dragića; njih dvojica su bili i saigrači na početku NBA karijere odličnog plejmjekera iz Slovenije u Finiks Sansima. Dragić je u Arizonu stigao 2008. a Neš je tada prihvatio ulogu njegovog mentora. Košarkaš srpskog porekla uspešno je igrao još za Majami, sa kojim je igrao veliko finale 2020. godine, a nastupao je i za Hjuston Roketse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari