Drže se svoje igre 1Foto: OSS

Odbojkaši Srbije igraju danas možda i najbitniju utakmicu Evropskog prvenstva u Krakovu, gradu gde su prošle godine osvojili Svetsku ligu.

U četvrtfinalnom meču očekuje ih Bugarska (danas 17.30) koja je savladala Finsku sa 3:1, a selektor Nikola Grbić je i pre nego što je saznao ime rivala rekao da će pristup njegove ekipe biti isti kao što je bio tokom grupne faze takmičenja tokom koje su pobedili u sva tri susreta.

– U četvrtfinalu moramo biti maksimalno koncentrisani. Ako Bog da, imamo još tri meča. Apsolutno nema mesta kalkulisanju i odmaranju. Ko god nam bude rival, moramo biti maksimalni – rekao je Grbić.

Reprezentacija Srbije imala je dva dana da se pripremi za naredni meč, koja je iskoristila za treninge. Dražen Luburić poput selektor ističe da je recept za pobedu da se tim drži svoje igre.

– Mi moramo da damo sve od sebe i to će biti dovoljno. Očekujem težak meč, napetu atmosferu jer igra se na jednu utakmicu. Međutim nema mesta za nervozu, i velike greške – dodao je Luburić.
Srbija je Evropsko prvenstvo u Poljskog započela spektakularnom pobedom protiv domaćina Poljske, nakon čega je usledio neočekivano teži meč sa Estoncima, da bi u poslednjem susretu sa Finskom ponovo bila ubedljiva. Odlazak na šampionat Starog kontinenta delimično je obeležila i povreda Marka Ivovića, koji je morao da bude precrtan sa spiska u poslednjem trenutku. Ono što, međutim, ohrabruje jeste da su svi ostali igrači trenutno zdravi i sa pravom energijom dočekuju četvrtfinale.

– Drago mi je što nemamo nikakvih povreda, i da se svi osećaju dobro. Bugare nismo gledali- kazao je Maksim Bučuljević.

– Sada se sve ‘resetuje’ i sada će sve ekipe pokazati pravu snagu. Biće neizvesnih duela- zaključio je Nikola Grbić.

Najveće iznenađenje u osmini finala, ali i na celom turniru, napravila je selekcija Slovenije, koju vodi Slobodan Kovač, savladavši domaćina Poljsku, aktuelnog svetskog prvaka sa 3:0 (25:21, 25:21, 25:19), i eliminisala ih iz daljeg takmičenja. Veliko iznenađenje priredili su i Česi koji su sa 3:1 u setovima eliminisali još uvek aktuelnog prvaka Evrope Francusku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari