Nemanja Nedović (L) and Head coach Duško Ivanovićfoto STARSPORT

Uspela je Crvena zvezda da posle trijumfa u večitom derbiju ostane na pobedničkom kursu. Protiv Virtusa je ostvarila četvrtu uzastopnu evroligašku pobedu, ukupno šestu od dolaska Duška Ivanovića, koji je time podebljao perfektan učinak – 83:74.

„Veoma bitna utakmica i pobeda za nas sa dva različita poluvremena. U prvom smo igrali malo bez energije, bez jasnih ideja u odbrani, bez strpljenja u napadu, ali u drugom delu je bilo totalno drugačije u ovom aspektu. U prvom poluvremenu smo igrali sa mnogo grešaka, ali sam jako zadovoljan sa poslednjih 20 minuta“, istakao je crnogorski stručnjak posle trijumfa nad velikanom iz Bolonje.

Stava je bio i da je ekipa patila u uvodnoj četvrtini zbog nedostatka čvrstine u odbrani.

„Navijači su bili super od početka, ne mogu oni puno više da pomognu. Počeli smo hladno i prvo što sam tražio od igrača je da od prvog momenta moramo da igramo čvrsto protiv njih jer i oni igraju čvrsto. Međutim, iznenadili su nas čvrstinom. Uzeli su inicijativu i diktirali ritam utakmice.“

Zvezdi je falio povređeni Nikola Ivanović, ali je utisak da spoljna linija nije preterano patila u smislu defanzivne čvrstine i napadačke produktivnosti.

„Rekao sam nema Nikole, biće nam teško bez njega, da je on bio večeras bilo bi nam značajno lakše. Ali kad njega nema ostali igrači morajuu da daju malo više. I Ognjen i Nemanja i Luka i Stefan, svi moraju da daju malo više da bismo bili na onom nivou kao sa njim. I drugi moraju da daju više u narednom meču“, dodao je Ivanović i pohvalio iskusnog Stefana Markovića.

„Odlično je igrao, u odbrani i napadu je donosio smirenje, znao je šta treba da radi u svkaom trenutku, bio lider i pravi plejmejker na terenu.“

U odnosu na Vildozu i Dobrića, nedović je bio napadački nedovoljno konkretan, prevashodno jer je konstantno bio opterećen faulovima.

„Svaka utakmica je različita, od stanja na terenu, detlaja koliko će ko da igra. Da je bilo potrebno, Nemanja bi igrao više, ali ne bi mogao da igra više sa pet faulova.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari