Dvojica srpskih strelaca među 10 najboljih u svetu 1Foto: EPA-EFE/Michael Reynolds

Dvojica srpskih strelaca Damir Mikec i Milenko Sebić, nalaze se među 10 najboljih na najnovijim svetskim rang listama Međunarodne streljačke federacije (ISSF) objavljenim posle Olimpijskih igara u Tokiju, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

Olimpijski vicešampion vazdušnim pištoljem Damir Mikec je drugi na rang listi ovim oružjem, a neposredno uoči OI, osvojio je srebro i na Svetskom kupu u Osijeku.

Prvo mesto držio limpijski prvak i pobednik SK u Osijeku Džavad Forugi iz Irana. Milenko Sebić je peti na listi strelaca malokalibarskom puškom iz trostava, kojom je u Tokiju osvojio bronzu.

Andrea Arsović, osvajač osmog mesta MK puškom iz trostava u Tokiju, je trenutno na 13. poziciji u svojoj kategoriji, Zorana Arunović je na 21.mestu. Za rang listu se boduje učinak na takmičenjima ISSF, Olimpijskim igrama i kontinentalnim prvenstvima i igrama u pojedinačnim disciplinama.

Ostvarenja u nadmetanjima mešovitih parova se ne računaju. Ove godine su, sem Olimpijskih igara, održana dva Svetska kupa – srpski strelci su učestvovali samo na jednom – i Evropsko prvenstvo.

Zahvaljujući trenutnom plasmanu, Damir Mikec i Milenko Sebić su dobili pozivnice za „Kup predsednika“. Datum i mesto održavanja takmičenja, na koje je pozvano po prvih 12 strelaca na rang listama ISSF posle OI, će uskoro biti određen, navodi se u saopštenju SSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari