FSS Izborna Skupstina, Stara Pazova 14.3.2023.Foto: STARSPORT

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić nije prisustvovao kongresu UEFA u Lisabonu, na kojem je Aleksander Čeferin ponovo izabran na funkciju predsednika Evropske fudbalske asocijacije.

FSS je predstavljala tročlana delegacija u kojoj su bili Džajićev zamenik Branislav Nedimović, potpredsednik Janoš Žemberi i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Delegati su usvojili i izveštaje predsednika i Izvršnog komiteta UEFA, kao i finansijske izveštaje za period 2021/2022 godina.

Aleksander Čeferin i Đani Infantino, predsednici UEFA i FIFA, čestitali su Džajiću i u odsustvu, a na odvojenim sastancima su pričali i o drugim stvarima.

– Čelni ljudi Fudbalskog saveza Srbije imali su odvojene sastanke sa predsednikom UEFA Čeferinom, predsednikom FIFA Đanijem Infantinom, generalnim sekretarom UEFA Teodorom Teodoridisom i direktorom Nacionalnih federacija UEFA Zoranom Lakovićem oko novih projekata i potencijalne kandidature Srbije za domaćinstvo nekog velikog takmičenja mlađih kategorija u uzrastu do 20 i 21 godine – pišu iz FSS.

Dragan Džajić izabran je za predsednika FSS na Izbornoj skupštini koja je održana 14. marta, a njegovo ime se pojavilo u trci za ovu funkciju tek kad je Nemanja Vidić objavio svoju kandidaturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari