„Engleski kompjuter“ izračunao koliko Srbija ima šansi da osvoji Svetsko prvenstvo i ko je najveći favorit 1Francuska, osvajač SP 2018. Foto: EPA-EFE

Kompjuter engleske kompanije „Stats perform“ izračunao je da Srbija ima 0,8 odsto šanse da osvoji Svetsko prvenstvo u Kataru, prenosi BBC.

Kompjuter je za svoje prognoze koristio podatake o učinku reprezentacija u prethodnim utakmicama, kvote iz kladionica i statistike igrača svih ekipa koje učestvuju na predstojećem Mundijalu.

Najveći favorit je Brazil sa 15,8 odsto šansi, dok se ekipa selektora Dragana Stojkovića nalazi na 16. mestu liste favorita.

„Brazilci su favoriti za svoj šesti trofej na Svetskim prvenstvima po Stejt performovom modelu predviđanja, koji koristi pomoć veštačke inteligencije“, navodi BBC.

Na drugom mestu ove liste je Argentina (13%), a zatim slede Francuska (12%), Španija (9%) i Engleska (8,7%), a u prvih deset su i Nemačka, Holandija, Portugalija i Belgija.

„Engleski kompjuter“ izračunao koliko Srbija ima šansi da osvoji Svetsko prvenstvo i ko je najveći favorit 2

Reprezentacija Hrvatske, koja je bila finalista pre četiri godine na šampionatu u Rusiji nalazi se na 11. mestu sa 1,8%, dok je na 13. poziciji Švajcarska, selekcija koja se nalazi u istoj kvalifikacionoj grupi sa Srbijom.

Takođe, na osnovu procene ishoda svakog meča na šampionatu kompjuter je procenio da ekipa selektora Dragana Stojkovića ima 19,5 odsto šansi da se plasira u četvrtfinale, 7,1 odsto u polufinale i 2,5 procenata da uđe u finale Mundijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari