Engleski mediji najavljuju da je Đoković pronašao svog naslednika: Novak tajno radi sa mladim teniserom iz Srbije 1Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Novak Đoković ne može zauvek da bude najbolji na svetu, ali je već pronašao svog naslednika, otkrio je britanski dnevni list “Ekspres”.

Kako tvrde engleski novinari, najbolji teniser na svetu odlučio je da od 20-godišnjeg Novopazarca Hamada Međedovića napravi svog naslednika i već je počeo da radi sa njim.

“Ekspres” navodi da Đoković ne samo da zajedno trenira sa talentovanim teniserom, nego i da mu finansijski pomaže.

– Novak se zaista jako trudi da pomogne Hamadu, u svakom pogledu – izjavio je Hamadov otac Eldin pre godinu dana, a zatim dodao:

– Rekao mi je:”Edo, ne radim to za pare. Mogu i drugačije da zaradim. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakva bih osoba bio ako ne pomognem deci koja to zaslužuju, koja vole tenis i ostvaruju dobre rezultate.

Međedović je prošle godine pobedama na čelendžerima uspeo da se kvalifikuje na “Nekst džen” turnir, na kojem su nastupali najbolji mladi teniseri u Evropi osim Sinera i Alkaraza i ostvario ogromno iznenađenje, jer je u finalu pobedio francusko čudo od deteta Artura Fila.

Novopazarac je trijumfom na takmičenju, koje su prethodno osvajali Alkaraz, Siner i Cicipas, zaradio 403.000 funti, više nego u čitavoj dotadašnjoj karijeri.

Prošlu godinu završio je kao 113. igrač na svetu, a kako smatraju engleski novinari, očekuje se da će u 2024. zabeležiti veliki skok na ATP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari