Evro formula i za kod kuće 1Gol Lazara Markovića foto: Marko Đoković/Starsport

Nedavno je Partizanov trener Aleksandar Stanojević rekao da su crno-beli dobili ono što su tražili i zaslužili ovog leta – neizmenično igranje u Srbiji i Evropi.

Pa će tako u nedelju protiv Napretka gledati kako da ponove utisak i učinak iz duela sa Florom, jer su pobedom od četvrtka potvrdili prvo mesto u jednoj od grupa Lige konferencije, a u Kruševcu bi da sačuvaju vođstvo u borbi za domaću titulu.

Možda im bude potrebno više ili manje vremena, energije, znanja i pameti da dobiju ekipu sa petog mesta Superlige, možda ova ukoči ili potpuno izbaci iz koloseka „parni valjak“, kao i uvek svi ishodi su u opticaju, međutim, u Humskoj 1 imaju pravo na optimizam.

Ne samo što su su dobili i drugi meč LK i nastavili pobednički niz u SLS posle derbijevskog remija sa šampionskom Crvenom zvezdom već i zbog toga što više ne liče na sebe od prošle sezone.

Nisu ekipu u međuvremenu pojačale neke fudbalske ale, jer prezaduženi klub nema novca za toliko trošenje na transfere, niti je borba za povratak domaćih trofeja ušla u finiš.

Za razliku od pre, pod palicom sadašnjeg stručnog štaba crno-beli su naučili da ruše prepreke i kada ne „lete“ po terenu, ne štancuju šanse i ne gomilaju golove.

Ne bivaju arogantni u odnosu na „male“ rivale, a ta „kako ćemo, lako ćemo“ psihologija im se obija o glavu.

Nije isključeno da Marković, Gomeš, Natho, Vujačić, Zdjelar i ostali baš pod Bagdalom prospu bod(ove), jer nije realno stalno neokrznut prolaziti kroz tesnace tuđih ambicija, a i ako se desi takav scenario to ne može dovesti u pitanje činjenicu da fudbal Partizana ima glavu i rep.

Odbrana ne trpi zbog napada, niti je ovaj potčinjen defanzivi. Biva žutih minuta i crnih rupa u igri, ali prolaze bez fatalnog demoralisanja i odustajanja, što je nekada bio čest slučaj.

Mogla je „tamo neka“ Flora, sa gomilom reprezentativaca Estonije, da povede u Beogradu ili prepolovi minus od dva pogotka u drugom poluvremenu, ali je Partizan prešao preko tih situacija kao da se nisu dogodile i produžio skoro dvogodišnju nepobedivost u sopstvenoj kući.

Mada bez često viđane energije, brzine,  agresivnosti i efikasnosti, tokom tih 90 minuta, naš jedini predstavnik u novom UEFA takmičenju nije nijednog trena doveo „već viđeni“ trijumf u pitanje.

Naprotiv, nastavio je tamo gde je stao, naučen na svojim greškama.

Napredak ove nedelje, a belgijski Gent još više, 21. oktobra u Beogradu i 4. novembra na Gelmako areni, utvrdiće koliko su savladane te lekcije o nesavršenosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari