FA Engleske oštro kaznila Aleksandra Mitrovića zbog nasrtaja na sudiju: Osam mečeva pauze i 75.000 funti 1Foto: EPA-EFE/Isabel Infantes

Fudbalska asocijacija Engleske kaznila je napadača Fulama Aleksandra Mitrovića sa osam mečeva suspenzije i novčano sa 75.000 funti zbog crvenog kartona na meču četvrtfinala FA Kupa sa Mančester junajtedom.

Reprezentativac Srbije je na toj utakmici povukao za ruku i uneo se u lice glavnom sudiji tog meča, zbog čega je zaradio isključenje, da bi se potom našao na udaru Ostrvskih medija.

U obrazloženju za kaznu FA Engleske je objasnila zbog kojih postupaka je odredila Mitroviću ovako oštru kaznu.

„Smatramo da bi standardna kazna koja bi se inače primenila za Aleksandra Mitrovića zbog isključenja i poteza koji je napravio prema sudiji u 72. minutu, bila nedovoljna. Napadač je poricao krivicu, ali je ona podržana od strane Regulatorne komisije i dodeljena mu je kazna od tri meča. To je dodatno na kaznu od tri meča koje je dobio zbog isključenja. Napadač je priznao da njegove reči i ponašanje nisu bili u skladu sa pravilima, da je koristio nedozvoljene reč i da je pretio, tako da mu je Regulatorna komisija odredila još dva meča kazne suspenzije i novčanu kaznu od 75.000 funti. U totalu, komisija je suspendovala Mitrovića na osam mečeva. Jedan je već odradio, tako da neće moći da igra za klub u narednih sedam utakmica“, piše u saopštenju.

Istovremeno, Savez je kaznio i trenera Marka Silvu sa dva meča zabrane vođenja ekipe zbog isključenja na istoj utakmici, dok je Fulam sankcionisan sa 40.000 funti zbog neprihvatljivog ponašanja igrača i trenera tog kluba.

Aleksandar Mitrović će se na teren vratiti tri kola pre kraja Premijerlige, u duelima sa Sautemptonom, Kristal Palasom i Mančester junajtedom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari