Fakundo Kampaco: Ostajem u Crvenoj zvezdi 1foto:ABA liga

Navijači Crvene zvezde definitivno mogu da odahnu. I zbog njihovog fanatizma i ispoljene ljubavi, vrhunski argentinski plejmejker odlučio je da završi sa raznim pričama u vezi sa njegovom košarkaškom budućnošću.

Drakonska, ali potpuno zaslužena kazna Evrolige, na osnovu koje crveno-beli ne mogu da registruju Fakunda Kampaca za utakmice u najelitnijem rangu takmičenja, proizvela je i izvesne sumnje u ostanak argentinskog plejmejkera na Malom Kalemegdanu.

Šestomesečna plata od 1,8 miliona evra nikako nije u skladu sa mogućnošću da Kampaco sve do marta igra samo u ABA ligi.

Postojale su određene indicije i da bi Argentinac mogao da promeni kurs i potraži neku drugi košarkašku sredinu, međutim, uložena sredstva, trud uprave, ali i prikazana ljubav od strane navijača, koju Kampaco oseća svakim danom sve više, uslovili su da 32-godišnji plejmejker odluči da ostane veran Crvenoj zvezdi.

„Ostajem u Crvenoj zvezdi. Ostajem uz klub, svoje saigrače, naše navijače i ovaj grad. Idemo zajedno po nove pobede. Napred Crvena zvezda“, napisao je Kampaco na društvenim mrežama.

U skladu sa njegovom objavom, oglasila se potom i Zvezda.

„KK Crvena zvezda obaveštava javnost da plejmejker našeg tima Fakundo Kampaco ostaje u klubu, čime je pokazao ogromnu lojalnost prema Crvenoj zvezdi i pored ogromnog broja ponuda evroligaških kluba koje je dobio u prethodnih šest dana!

Fakundo Kampaco je ovim gestom pokazao da je ne samo vrhunski košarkaš, već još bolji čovek koji je mogao da bira gde želi da ide, ali je odlučio da ostane član našeg kluba.

KK Crvena zvezda nastavlja svoju borbu da omogući Fakundu Kampacu da zaigra na utakmicama Evrolige pre izrečene kazne takozvanog „finansijskog panela“ jer tu kaznu smatramo neopravdano visokom, i štetnom za igrača, Crvenu zvezdu pa i samu Evroligu!

Pozivamo sve zvezdaše da nastave da pune halu „Aleksandar Nikolić“ i pružaju podršku ovom timu u kome će se uskoro (ne samo na utakmicama ABA lige) naći i Fakundo Kampaco“, uvereni su na Malom Kalemegdanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari