FIFA plaća ali je Barsa neutešna zbog Gavija 1EPA-EFE/R. GARCIA

Devetnaestogodišnji reprezentativac Španije i fudbaler Barselone doživeo tešku povredu kolena zbog koje ga očekuje višemesečna pauza.

U Španiji se poslednjih dana vodi polemika o tome koliko su fudbaleri preforsirani konstantnim igranjem za klubove i reprezentaciju.

Selektor „crvene furije“ Luis de la Fuente trpi velike kritike zbog odluke da u rezultatski nebitnom kvalifikacionom meču protiv Gruzije (Španija je imala obezbeđeno mesto na Evropskom prvenstvu) u startnu postavu uvrsti one igrače koji su bili nosioci na putu ka plasmanu na Euro.

Među njima je bio i devetnaestogodišnji Gavi, koji je, po svemu sudeći, na tom meču doživeo tešku povredu ligamenata kolena zbog koje će pauzirati nekoliko meseci.

FIFA će za svaki dan odsustva kao povređenog fudbalera obeštetiti Barselonu, što je, u krajnjem slučaju, slaba uteha za Katalonce, s obzirom na to da je Gavi jedna od nosilaca igre.

Devetnaestogodišnjak je završio sezonu, a FIFA će po danu odsustva plaćati Barseloni 20.548 evra ukoliko, a jasno je da će tako i biti, odsustvo bude duže od 28 dana.

S tim u vezi, Barselona će početi da dobija oštetu od 16. decembra. Ako Gavi bude izvan terena šest meseci, Barselona će primiti 3,08 miliona evra, a ne bude li spreman za igru osam meseci, dobiće 4.315 miliona evra.

U suštini, nije reč o nekom velikom novcu, posebno ne kroz prizmu mesečnih i godišnjih primanja najboljih fudbalera Barselone.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari