Legendarni vaterpolista ogorčen posle finala Kupa sa Crvenom zvezdom: Šta smo sve dali za Srbiju, a doživljavamo neviđeno maltretiranje 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Novi Beograd je osvojio prvi nacionalni Kup od svog osnivanja, jer je u finalu u Šapcu pobedio Crvenu zvezdu sa 18:15, ali kapiten šampiona Srbije i legendarni reprezentativac, Filip Filipović, kaže da su Novobeograđani prošli „neviđeno maltretiranje“.

On tvrdi da se u finalu Novi Beograd nije borio samo protiv Crvene zvezde, već i protiv drugih faktora, i da je duel sa crveno-belima bio možda i najteži u njegovoj karijeri, u kojoj je osvojio čak 37 trofeja.

– Ova utakmica, ali i sve ono što se prethodnih godina dešavalo Vaterpolo klubu Novi Beograd, čemu smo svi svedoci, bilo je pravo maltretiranje. Međutim, ove godine smo bili jači od svega. Rezultat je na kraju trebalo da bude 18:5, a ne 18:15, da smo igrali samo protiv ekipe Crvene zvezde. Nažalost, u tom finalu Kupa u Šapcu morali smo da se borimo i sa drugima i to je na neki način realnost srpskog vaterpola – izjavio je Filipović.

Legendarni reprezentativac kaže da su se on, ali i njegovi saigrači koji su se vratili u srpski vaterpolo, navikli na ovakve okolnosti.

– Svi mi koji smo se vratili iz inostranstva, a koji smo prethodnih godina igrali za reprezentaciju i dali nešto ovom sportu, nažalost moramo sada da živimo to kao neku novu realnost. Samim tim ovaj trofej vredi još više, a naravno da Novi Beograd kao klub i ja, kao kapiten tima, ne želimo da se na ovome zaustavimo – izjavio je Filipović.

Ekipa trenera Živka Gocića u ponedeljak putuje u Španiju, gde u sredu igra meč šestog kola grupne faze Lige šampiona protiv Sabadelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari