Finansijska i budžetska inspekcija u Zvezdi i Partizanu: Država odgovora na “napad” Željka Obradovića 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Finansijska i budžetska inspekcija od jutros se nalaze u košarkaškim klubovim Crvena zvezda i Partizan, gde proveravaju trošenje novca koje su “večiti” dobili iz budžeta, odnosno, kompletno poslovanje klubova.

Kontrola poslovanja došla je samo dva dana nakon obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je burno reagovao posle izjave trenera crno-belih Željka Obradovića da Partizan nije državni projekat.

Obradovićeva tvrdnja je u protekla dva dana naterala oba kluba da javno saopšte koliko para su dobili iz budžeta, od državnih firmi, a koliko su sami zaradili, ali, kao i uvek, naročito je pogodila predsednika Srbije, koji je ocenio da se radi o “napadu na državu”.

„Direktan novac od države, o Telekomu, Nisu, preko grada, gradskog novca, sve to jer je država tražila da budu pomognuti. Plaćamo enormne sume novca. Po tri puta nižoj ceni dobijaju halu “Arena”, izlažanje u susret oko poreza, privatnike kojima država kaže da podrže klub za koji i ne navijaju. Najlakše je da kažu „Vučiću p..deru“. Pa sad ćete svi da dobijete. To je jer nemamo privatne klubove. Ne mogu oni da kažu čestitamo sportski, pretežno su sudije krive, ili je to morao neko drugi da naredi. Sve ću to reći Malom da pripremi. Država je uvek najlakša moneta za potkusurivanje. Najlakše je reći da su protiv države, ali je sramota reći da dobijaju pare od države i da je onaj drugi miljenik“, rekao je Vučić u programu TV Prva.

Iz Partizana se još uvek nisu oglasili povodom “iznenadne” posete inspekcije, ali su crveno-beli objavili saopštenje u kojem sa radošću obaveštavaju javnost da su domaćini budžetskim i finansijskim inspektorima.

“KK Crvena zvezda informiše javnost da su od danas, 20.02.2024.godine, u prostorijama kluba prisutne dve kontrole: Poreska, koju vrši Poreska uprava, i druga, koju vrši Budžetska inspekcija.

Podsećamo da je Budžetska inspekcija (čiji je zadatak da obavi kontrolu namene trošenja svih sredstava koje je naš klub dobio od države) već obavila detaljnu kontrolu kluba za period od 01.01.2012.godine do 31.05.2022.godine, kao i da je tada sačinila zvaničan Zapisnik bez bilo kakvih primedbi i prekršaja!

KK Crvena zvezda pozdravlja sve napore da se od strane nadležnih državnih organa u dinar utvrdi poslovanje svih košarkaških klubova u Republici Srbiji, kao i klubova u drugim sportovima. I upravo zbog toga inspekcije su dobro došle u naš klub!

KK Crvena zvezda okreće se narednim izazovima i utakmicama, i uredno ćemo izveštavati javnost”, navodi se u saopštenju Zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari