Flojda pratila i Zvezda a završio kod Đorđevića 1Aleksandar Saša Đorđević foto EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Duža odsustva Devina Bukera i Ahmeta Duverioglua primorala su upravu Fenerbahčea da momentalno reaguje na tržištu i angažuje alternativnu opciju na poziciji centra. Izbor je pao na korpulentnog Amerikanca odličnog vertikalnog odraza, Džahajva Flojda.

Fenerbahče je u odličnoj seriji rezultata u poslednje vreme; vezao je osam pobeda u svim takmičenjima, međutim ritam i formu odsustva čak dvojice igrača u centarksoj liniji mogli bi da im poremete u određenoj meri, zbog čega je uprava munjevito reagovala na košarkaškom tržištu i uslišila želju trenera Aleksandra Đorđevića.

Iako je Flojd imao opciju po kojoj je mogao da se vrati u Izrael, tačnije prvenstvo u kojem je prošle sezone zaista beležio kvalitetne partije, Amerikanac nije oklevao kada je konkretno interesovanje pokazao turski velikan.

Flojd je u julu pojačao Panatinaikos, međutim za relativno kratko vreme nije uspeo da se adaptira na zahteve Evrolige.

Kada je postalo jasno da u Atini na njega više ne računaju, bivši student Holija Krosa postao je interesantan brojnim klubovima. Crvena zvezda je takođe pratila razvoj situacije, ali je očigledno Fenerbahče bio brži i konkretniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari