Francuzi se sada "posipaju pepelom" i traže oproštaj od Tome Ertela 1foto:Starsport

Slavodobitno su ga oterali, a usled očajnih rezultata i doživljene katastrofe na Mudobasketu, Francuzi sada pokušavaju da Tomu Ertela vrate u reprezentaciju.

Naime, kada je Tomas Ertel odlučio da pređe u Zenit iz Sank Peterburga, a usled rata u Ukrajini, Košarkaški savez Francuske je javno obelodanio da za iskusnog plejmejkera više neće biti mesta u reprezentaciji.

Iako se, nažalost, u Ukrajini situacija nije promenila, krovna košarkaška organizacija u Francuskoj sprem,na je, izgleda, da „promeni ploču“.

Izblamirali su se puleni selektora Vensana Kolea na nedavno završenom Mundobasketu. Ispali su u ranoj fazi i kada se mislilo da će napraviti potpuni zaokret u nemanju boljih rešenja ponovo su posegli za Koleom kao selektorom.

Želeći da uvere javnost da je decenijski strateg na klupi „trikolora“ i dalje najbolje rešenje, čwlnici saveza govorili su i o statusu dokazanog organizatora igre.

Prethodno je napravljen i ambijent u kojem je evidentirana nedoslednost u odluci da se francuskim sportistima koji igraju u Rusiji zabrani nastupanje za reprezentaciju.

Naime, Nikolas Batum, čuveni francuski košarkaš i reprezentativac kritikovao je matični savez što je Ertelu zabranio da igra za Francusku, s obzirom na to da odbojkaš Ženja Grebennikov nastupa ta „trikolore“ iako je član Zenita iz Sankt Peterburga.

– Radićemo na političkom nivou i tražimo sva rešenja koja bi mu možda omogućila da bude selektovan – poručio je Žan-Pjer Siutat, predsednik Saveza.

Priznao je i Vensan Kole, selektor Francuske, da uprkos brojnim plejmejkerima koji nastupaju u NBA ligi, boljih od Tome Ertela reprezentacija ipak nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari