"Frustrirajuće kršenje pravila": Prvo oglašavanje izvršnog direktora Evrolige o neposlušnoj Crvenoj zvezdi 1EPA-EFE/TOMS KALNINS

Maršal Glikman uputio medijima zvaničnu izjavu povodom najnovijeg sankcionisanja košarkaškog prvaka Srbije i ABA lige.

Današnja odluka o zabrani registracije novih igrača do kraja februara, uz novčanu kaznu od 25 hiljada evra, naišla je na ogromno nezadovoljsvo uprave crveno-belih, mada se već neko vreme šuškalo o tome da će klub sa Malog Kalemegdana, svojoj krivicom, ne mali broj mečeva Evrolige morati da odigra bez (pre svega) Fakunda Kampaca, na čiji će ugovor inače biti potrošena enormna svota novca za naše prilike.

„Ovo nas veoma razočarava jer uvek želimo najbolje igrače da vidimo na terenu. Frustrijaću je to što ozbiljno kršenje Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju od strane kluba sprečava da se sjajni igrači registruju do kraja februara. U kancelariji lige moramo da obezbedimo da se svi klubovi pridržavaju istih pravila i to je razlog zašto su nezavisna regulatorna tela izrekla takvu sankciju“, rekao je Glikman.

„Drago nam je što su sve zaostale obaveze izmirene, ali važno je da Crvena zvezda pokaže istinsku posvećenost poštovanju svih propisa ubuduće, a verujem da je ima, prema onome o čemu smo razgovarali sa klubom“, objasnio je visoki funkcioner Evrolige, podvlačeći još jednom važnost pravovremenog ispunjavanja preuzetih finansijskih obaveza.

Da su u zadatom roku namireni svi bivši igrači i treneri, fenomenalni Argentinac bi već i u Evroligi pokazao zašto je igrao u NBA ligi, ovako će biti sveden na utakmice regionalnog takmičenja. Kao i sva nova potencijalna pojačanja u timu trenera Duška Ivanovića do 26. kola EL.

Naravno, Crvena zvezda ima pravo na žalbu Sudu za sportsku arbitražu, ali pitanje je kakve su stvarno šanse kluba sa Malog Kalemegdana da u međuvremenu obori odluku Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari