FS Beograda pokrenuo istragu: Pod sumnjom regularnost utakmice OFK Beograd - Sinđelić 1Foto: Miroslav Dragojević Danas

Nakon susreta 18. kola Srpske lige Beograd, koji je 18. marta odigran između OFK Beograda i Sinđelića (2:1), pokrenuta je procedura za utvrđivanje regularnosti meča, prenosi Sport klub.

Postupak se nalazi u rukama Dragana Krstića, oficira za integrtitet Fudbalskog saveza Beograda, a zatražene su izjave od igrača, predstavnika klubova i službenih lica.

Istražni postupak podrazumeva i stručne izveštaje trenerske organizacije, skeniranje sumnjivih detalja i golova. Pod posebnom lupom biće okolnosti pod kojima je OFK Beograd postizagao drugi, odlučujući, gol preko Filipa Halabrina u 90. minutu.

„Romantičari“ su prethodno poveli preko Nenada Kudrića, sredinom drugog poluvremena, a izjednačio je Nikola Mikić, iz slobodnog udarca, u 86. minutu.

U zavisnosti od izveštaja, konkretan sud o spornom meču daće i Komisija za integritet FS Beograda. Eventualne kazne, prema proceduri, trebalo bi da odmeri disciplinski organ, konkretno sudija Aleksandar Grdinić.

Grdinić je nedavno kaznio potpredsednika BASK-a Nenada Paunovića šestomesečnom zabranom rada u fudbalu zato što je u u poluvremenu utakmice sa OFK Beogradom rekao službenim licima da je utakmica prijateljska i da nema potrebe da igrače kažnjavaju kartonima.

Kasnije se Paunović pravdao da je to rekao u šali, ali disciplinski sudija je BASK sankcionisana sa 50.000 dinara zbog loše organizacije utakmice, čiji ishod je bio i tema kasnijeg saopštenja predstavnika Zemuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari